Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zlom v prípade smrti krásnej Renáty (†26): Vlastimil (†42) vraždu i samovraždu plánoval!

Renáta zrejme zomrela pre nešťastnú lásku Zobraziť galériu (3)
Renáta zrejme zomrela pre nešťastnú lásku (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Polícia už vyvrátila možnosť, že by vražda ministerskej úradníčky Renáty (†26) v Bratislave súvisela s jej prácou a prikláňa sa k tomu, že išlo o vzťahové nezhody. Túto verziu potvrdil aj Vlastimilov (†42) kamarát, ktorý s ním bol v kontakte ako posledný. Prezradil tiež, že podnikateľ a otec dvoch detí bol do krásnej dievčiny zamilovaný a plánoval s ňou spoločnú budúcnosť. Prečo teda vraždil?

Rodičia nebohej Renáty boli ešte donedávna presvedčení o tom, že ich jediná dcéra sa obeťou vraždy stali kvôli zmene zamestnania. V minulosti pracovala na ministerstve spravodlivosti a do osudného dňa na ministerstve financií. Vlastimil ju mal žiadať o pomoc v niečom nezákonnom, čo odmietla. Kvôli príbuzným ju práve preto v piatok v centre Bratislavy zastreli.

Polícia však túto verziu poprela a tvrdí, že motív hrozného činu boli pravdepodobne vzťahové nezhody. K tejto verzii sa prikláňa aj Vlastimilov kamarát, ktorému sa strelec zveril, že je do krásnej Renáty zamilovaný. „Bola to nešťastná láska. On mi to niekedy v decembri povedal, že sa strašne zaľúbil. Povedal mi, že sa chce rozviesť, že nechce žiť dvojitý život," prezradil pre Tv Markíza.

Zlom v prípade smrti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Vlastimil sa s manželkou skutočne v januári rozviedol a z Topolčian sa presťahoval do Bratislavy, aby bol bližšie k Renáte. V lukratívnej časti mesta si podľa televízie dokonca kúpil byt za 300 tisíc eur, v ktorom si vraj plánoval spoločnú budúcnosť s o 16 rokov mladšou dievčinou. Kľúče, ktoré mal nechať v schránke Renátiných rodičov pár dní pred vraždou, mali byť práve od neho.

Renáta mu však zrejme lásku neopätovala, čo Vlastimila zranilo natoľko, že začal premýšľať nad desivým plánom. „Zhruba dva týždne dozadu mi povedal, že nie je to celkom tak, ako si to plánoval a že ho napadla myšlienka, že zabije ju aj seba," dodáva Vlastimilov kamarát. Neskôr však vraj od zúfalého kroku upustil a tvrdil, že už sa tým zapodievať nebude.

Zaisťovanie stôp na Bradlianskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Ako sa však neskôr ukázalo, nebola to pravda. Vlastimil krátko pred brutálnym činom napísal kamarátovi SMS-ku, v ktorej mu za všetko poďakoval a rozlúčil sa. "Ten význam som nechápal, až... Čiže zrejme bol rozhodnutý, že to urobí," domnieva sa kamarát muža, ktorý namieril zbraň na Renátu a najmenej päť krát vystrelil. Zasiahol ju priamo do hrude a ona na mieste vykrvácala. O asi 100 metrov ďalej potom zastrelil aj seba. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu zabitia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu