Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

HELL Boxing Kings je v polovici kvalifikácie. Hlavná cena pritiahla tisíce boxerov.

PR článok Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: HELL Boxing Kings)

Podľa správy tímu HELL Boxing Kings sa do súťaže prihlásilo doteraz viac ako 13 000 boxerov. Kastingy prebehli zatiaľ v šiestich krajinách, pričom vybraní záujemci sú pozvaní na ďalšie postupujúce konkurzy.

HELL Boxing Kings je
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HELL Boxing Kings)

HELL Boxing Kings je jedinečný súťažný seriál, ktorý hľadá najlepších boxerov v 10 krajinách. V kvalifikácii musia uchádzači preukázať svoje zručnosti v špeciálne pripravenom tréningovom ringu, a to pod dohľadom trénerského štábu. Organizátori postavili tento ring najprv v Budapešti, a následne putoval aj do ďalších krajín. Tamás Mádi, generálny riaditeľ spoločnosti HELL ENERGY Promotion Ltd., po poslednej kvalifikácii v Belehrade uviedol, že počet uchádzačov prekročil všetky ich očakávania. "Teraz po šiestej zastávke môžem s istotou povedať, že sme prekonali naše očakávania nielen z hľadiska kvantity, ale aj kvality. Kvalifikácie sa zúčastnili najlepší z každej krajiny. Videli sme, že našu súťaž berú rovnako vážne, ako keby sa kvalifikovali na olympiádu. Mnohí za nami prišli a dali do toho všetko, pretože vedia, že víťazstvo môže zmeniť celý ich život," vyjadril sa Mádi.

HELL Boxing Kings je
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HELL Boxing Kings)

Každý účastník má svoju vlastnú motiváciu, pričom tá hlavná je cena 100 000 dolárov za výhru v každej kategórii. O túto cenu sa v jednotlivých krajinách uchádzali aj rôzni zaujímaví športovci. Na Slovensku prišiel na kasting aj Viliam Tankó, ktorý svoj príbeh a motiváciu zhrnul nasledovne: „Počas môjho života som bol niekoľkokrát zrazený, a vďaka športu som sa vždy dokázal postaviť späť na nohy. Šport vnímam ako šancu na lepší život. Po smrti môjho otca sme stratili všetko, a ja som sa musel v mladom veku prispôsobiť zodpovednosti za celú rodinu. Verím, že moja kariéra a môj život môžu byť príkladom pre mnohých mladých ľudí, ukázať im, aby sa nevzdávali, aby boli vytrvalí, disciplinovaní, sebavedomí, ale zároveň pokorní a cieľavedomí."

HELL Boxing Kings je
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HELL Boxing Kings)

Kasting HELL Boxing Kings sa podobá na kasting, aký sme mohli vidieť vo filme o Rockym, pretože sa tu stretáva veľa boxerov s ich životnými príbehmi. Spomeňme ešte aj srbského uchádzača o titul, ktorý dal v práci výpoveď, aby sa sústredil výlučne na túto súťaž. Je tak motivovaný, že trénuje každý deň 4-5 hodín. Jeden z najextrémnejších prípadov je ale muž, ktorý sa rozhodol vydať na toto dobrodružstvo, pričom kvôli HELL Boxing Kings začal prvý krát v živote s posilňovňou.  

HELL Boxing Kings je
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: HELL Boxing Kings)

Aby bolo každému jasné, že súťaž je pod dohľadom tých najlepších, tak vedúcim trénerského štábu HELL Boxing Kings je Zsolt Erdei. Ten Erdei, ktorý sa stal majstrom sveta medzi amatérmi v roku 1997, potom získal bronzovú medailu na olympijských hrách v roku 2000 v Sydney, a následne sa stal majstrom sveta WBO v strednej váhe a získal aj opasok WBC v krížovej váhe. "Chcel by som zdôrazniť, že ak by sme za mojich čias mali také príležitosti, aké teraz HELL Boxing Kings ponúka chalanom, potom by bol celý tento šport inde. Pri pohľade na uchádzačov si myslím, že účastníci ďalšieho hviezdneho zápasu ako sú Mike Tyson alebo Jake Paul, by sa proti niektorým z nich v ringu zapotili," povedal Zsolt Erdei.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu