Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tajomná smrť Kayly (†26) v Sýrii: Stala sa sex hračkou vodcu IS, znásilňoval ju ako majetok!

Kaylu znásilňoval šéf IS. Zobraziť galériu (2)
Kaylu znásilňoval šéf IS. (Zdroj: SITA/Rodina K:M:)

WASHINGTON - Američanku Kaylu Muellerovú (†26) unesenú v Sýrii opakovane znásilňoval samotný šéf Islamského štátu abú Bakr Bagdádí. Informovala o tom podľa agentúry DPA americká televízia ABC s odvolaním na pracovníkov tajných služieb a rodičov dievčaťa.

Mapa krajín, ktoré si chce podrobiť Islamský štát: Už čoskoro aj Slovensko

Humanitárna pracovníčka bola unesená predvlani v auguste v sýrskom Halabe, keď odchádzala z nemocnice organizácie Lekári bez hraníc. Začiatkom tohto roka podľa Islamského štátu zahynula pri nálete jordánskych lietadiel na sever Sýrie, čo Jordánsko poprelo. Spojené štáty vo februári potvrdili, že dvadsaťšesťročná Muellerová zomrela, okolnosti jej úmrtia však neobjasnila.

"Bolo nám povedané, že Kayla bola mučená, že bola majetkom Bagdádího," citovala televízia ABC rodičov Muellerovej. Bagdádi svoju obeť osobne odviedol do domu veliteľa IS Abu Sayyafa, ku ktorému potom pri niekoľkých príležitostiach zašiel a sexuálne ju zneužil.

Kayla Muellerová
Zobraziť galériu (2)
Kayla Muellerová  (Zdroj: SITA/Rodina K:M:)

Vypovedali o tom aj ďalšie yazidské dievčatá držané v dome a taktiež Sayyafova manželka Umm, ktorú zajali v máji sily Delfa Force a jej manžela zabili.

Bagdádí patrí k najhľadanejším teroristom sveta. Spojené štáty na jeho dolapenie či smrť už v októbri 2011 vypísali odmenu desať miliónov dolárov (takmer 9 miliónov eur).

Viac o téme: SmrťZnásilnenieIslamský štátAbú Bakr BagdádíKayla Muellerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu