Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pozorovateľov OBSE opäť nepustili na miesto nehody lietadla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter, SITA)

DONECK - Medzinárodní pozorovatelia z Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) sa ani v stredu nedostali na miesto, kam dopadli trosky zostreleného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines.

Dôvodom bolo opäť to, že ich tam nepustili miestni separatisti, ktorí oblasť de facto kontrolujú. Na mieste navyše stále prebiehajú boje medzi proruskými militantmi a ukrajinskou armádou, ktoré si za posledných 24 hodín vyžiadali 19 obetí.

Východoukrajinskí povstalci v utorok obvinili OBSE, že slúži záujmom Spojených štátov a vláde v Kyjeve a pohrozili preto nesprístupnením miesta dopadu malajzijského lietadla, na palube ktorého zahynulo 298 ľudí. Medzinárodní experti vrátane tých z OBSE ako aj Holandska a Austrálie sa stále neúspešne pokúšajú získať úplný prístup na miesto nešťastia s cieľom zozbierať dôkazy o nehode, ale aj osobné veci mŕtvych pasažierov. Kyjev a separatisti sa navzájom obviňujú zo zostrelenia civilného lietadla. Práve túto príčinu nehody už po analýze čiernych skriniek potvrdili aj vyšetrovatelia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu