Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Minister Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu-SD

Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (2)
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra a generálny manažér Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok odmieta, že by funkcie v štátnej správe boli odmenou pre darcov strany. Reagoval tak na článok Sme. Obsadzovanie darcov strany do vedúcich funkcií kritizovala poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová (Slovensko, KÚ, Za ľudí). Avizovala podnet na preskúmanie takýchto praktík prokuratúre.

VIDEO Šutaj Eštok pred rokovaním vlády k téme Európskej únie a znižovaniu počtu zamestnancov v štátnej správe

Šutaj Eštok pred rokovaním vlády k téme Európskej únie a znižovaniu počtu zamestnancov v štátnej správe (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu na úradoch práce či pozíciu prednostu okresného úradu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá. Všetky pozície sa podľa neho vyberali na základe odbornosti. Podobný názor má jeho stranícky kolega, minister práce Erik Tomáš. "Každý jeden riaditeľ úradu práce musel splniť zákonné podmienky a každý jeden príspevok strane Hlas-SD musel byť poskytnutý v súlade so zákonom," uviedol Tomáš.

Erik Tomáš
Zobraziť galériu (2)
Erik Tomáš  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Remišová hovorí v súvislosti so zistením, že sponzori dostávajú lukratívne pozície v štáte, o prerážaní dna. "Hlas postupuje pri nomináciách do štátnej správy v duchu čím neschopnejší, tým lepšie," komentovala aj v súvislosti s ďalšími postami na úradoch či ministerstvách.

Viac o téme: VládaVeronika RemišováMatúš Šutaj EštokHlas-SDŠtátne funkcie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu