Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Poslanci začali piatkové rokovanie debatou o finančnej výpomoci farmárom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR začali 8. rokovací deň 12. schôdze rokovaním o vládnom návrhu novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve v druhom čítaní. Do rozpravy sa ústne prihlásili dvaja zákonodarcovia. O právnej norme rokujú v skrátenom legislatívnom konaní.

Novela hovorí o tom, že na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií (MF) SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnúť sa má prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB).

archívne video 

Priame platby sa farmárom budú vyplácať aj po 30. júni, avizuje Takáč (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Cieľom návrhu zákona je ustanovenie právneho základu pre poskytovanie štátnej pomoci alebo minimálnej pomoci poľnohospodárom alebo obhospodarovateľom lesa vo forme návratnej finančnej výpomoci, čím sa v prípade potreby umožní zabezpečiť poskytovanie finančných prostriedkov poľnohospodárom alebo obhospodarovateľom lesa do vyplatenia priamych podpôr," zdôvodnilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

Viac o téme: PoslanciFarmáriFinančná pomocRokovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu