Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vianočný zázrak: Kukláči navštívili chlapčeka s ojedinelým ochorením a poskladali sa mu na liečbu!

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

BANSKÁ BYSTRICA - Janko Terem, chlapček s extrémne ojedinelou genetickou diagnózou, zažil návštevu kukláčov u seba doma. V tomto prípade bola návšteva ale úplne iná. Policajný zbor sa vyzbieral na pomoc pre rodinu malého Janka.

Vianoce v Selci: Štedrá večera bez ryby, gazdiné rukami od cesta pohľadili stromy (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Janko Terem kvôli svojmu ochoreniu potrebuje okrem celodennej starostlivosti rodičov aj špeciálne rehabilitačné cvičenia a množstvo nevyhnutných pomôcok. Niekoľko dní pred Vianocami tím banskobystrických kukláčov bol rodinu navštíviť v snahe pomôcť. Náš kolega má veľmi milú, no osudom ťažko skúšanú rodinku,“ uviedla polícia na facebookovej stránke. „Chlapi, ktorých náplňou práce sú úplne iné povinnosti ani tento rok nezabudli na ľudí, ktorým treba pomáhať. Špeciálne, pokiaľ ide o pomoc deťom, neváhajú ani chvíľku a vedia sa tak, ako pri práci spojiť dokopy a urobiť veľkú vec.“

 

KUKLÁČI NA NÁVŠTEVE U MALÉHO JANKA ❤️🎄 Pár dní pred Vianocami sme si dohodli návštevu u nášho kolegu. Nebola to taká...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Saturday, December 24, 2022

Vďaka zbierke môže Janko navštíviť rehabilitačné zariadenie či absolvovať špeciálne cvičenie. Rodina bude môcť pre chlapčeka kúpiť kúpacie lehátko do vane, špeciálnu stoličku alebo uhradiť doplatok za špeciálny vozík. „Zo stretnutia s malým Jankom a jeho rodičmi sme odchádzali s hlavou plnou myšlienok...obohatení o niečo čo sa slovami ani nedá opísať. Návšteva mala pre nás veľkú pridanú hodnotu, za čo tejto rodine veľmi ďakujeme.“ Finančnú či inú pomoc, môže Jankovi poskytnúť ktokoľvek. Potrebné údaje sú uvedené na jednej zo zverejnených fotografií v príspevku – na plagátiku.

Viac o téme: ZbierkaKukláči Genetická diagnóza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu