Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Robert Fico čelí kritike, europoslanec Štefanec tvrdí: Vyjadruje sa ako agent Ruska!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Robert Fico svojimi dnešnými vyjadreniami ohľadom konfliktu na Ukrajine narúša jednotu Európskej únie a jasne sa politicky prikláňa na stranu agresora, myslí si poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (SDKÚ-DS, EPP).

"Slovenský premiér sa v čase, kedy celá Európska únia odsudzuje ruskú agresiu u nášho najväčšieho suseda, vyjadruje ako agent ruských záujmov. Jeho slová o globálnom údajnom konflikte medzi Ruskom a Spojenými štátmi sú nebezpečným zjednodušovaním situácie a zahmlievaním faktu, že sú to ruskí, nie americkí vojaci, kto dnes okupuje územie Ukrajiny," uvádza Štefanec.

Upozorňuje na fakt, že to bolo aj Slovensko, kto tento týždeň na Európskej rade hlasoval za zavedenie štvrtého kola sankcií voči predstaviteľom kremeľského režimu a Fico si vo svojich vyjadreniach a činoch teda opäť protirečí.

"Ako sú Ficove reči o údajnom nebezpečenstve vypuknutia otvorenej vojny na hranici šírenia poplašnej správy, tak aj jeho dvojtvárne správanie sa ohrozuje dôveryhodnosť Slovenskej republiky v očiach našich politických a vojenských spojencov," uzatvára Štefanec s tým, že už dnes ako člen Európskeho parlamentu musí čeliť otázkam súvisiacim s ďalším politickým smerovaním Slovenska.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu