Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bratislava pokračuje v opravách zimou zničených ciest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na niektorých vyťažených bratislavských výpadovkách prebiehajú rekonštrukčné práce po škodách, ktoré napáchala uplynulá zima. Priebeh opráv si počas kontrolného dňa na Račianskej ulici prišiel dnes pozrieť primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik.

Podľa jeho slov je veľká časť práce na cestách hotová. „V Bratislave sme opravili viac ako 33.000 m2 povrchov technologickým spôsobom. Narozpočtovali sme 2,3 milióna z tých 3,3 milióna eur, ktoré sa nám podarilo dať dokopy. Po jednom milióne dal Bratislavský samosprávny kraj a hlavné mesto, 1,3 milióna eur poskytol štát. Práce na cestách budú prebiehať do konca septembra,“ uviedol Ftáčnik.

Do konca septembra chce mesto opraviť kritické úseky na Bajkalskej, Brnianskej, Prievozskej a Starej trnavskej, na ktorých by sa malo opraviť ďalších 12.000 m2 povrchov ciest. Dokopy by teda išlo o 45.000 m2 vozoviek. „Mesto si chce ponechať ešte určitú rezervu vo výške 250.000 eur, ktorá má slúžiť na riešenie havarijných stavov, ktoré by mohli na cestách nastať ešte pred začiatkom budúcej zimnej sezóny,“ dodal primátor.

Račianska ulica by mala byť hotová do 26. augusta. Na opravách príjazdových ulíc participuje aj mestská časť Rača. „Celkovo opravujeme cesty za viac ako 54.000 eur. Čaká nás úsek na Alstrovej, Stupavskej a Pieskovej ulici a boli by sme veľmi radi, keby sa nám s pomocou mesta podarilo opraviť veľmi zničenú Kadnárovu ulicu,“ doplnil starosta Rače Peter Pilinský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu