Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Noviny z roku 1924 predpovedali, aký bude život v roku 2024: Tak toto naozaj prehnali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CALGARY – Noviny z roku 1924 priniesli niekoľko zaujímavých predpovedí o tom, ako bude vyzerať život o 100 rokov neskôr. Niektoré z nich nie sú ďaleko od pravdy. Paul Fairie, výskumník z univerzity v kanadskom Calgary, zverejnil niektoré z týchto starých predpovedí.

Zoznam vecí, na ktorých je niečo pravdy zahŕňa: „automobily, ktoré jazdia po rýchlostných dráhach stredom mesta, neustále sa pohybujúce chodníky a autá, ktoré sa stále zväčšujú a množia.“ V tom istom článku bolo tiež uvedené, že nárast počtu áut povedie k vyhynutiu koní, ktoré v súčasnosti nie sú na každom rohu. Ďalšie predpovede naznačovali, že rádio v roku 1924 zažije úpadok, pretože podľa predpovede sa budú Američania technológií za rádiom smiať, informuje britský denník Daily Star.

Ďalšími vecami, ktoré sa objavili vo výstrižkoch, boli predpovede, ktoré naznačovali, že ľudia sa dožijú aj 100 rokov. Hoci to, samozrejme, nie je všeobecné pravidlo, v dnešnej dobe to zďaleka nie je nič nezvyčajné. Na inom mieste sa objavila predpoveď, že obytné bloky budú mať nakoniec 100 poschodí – aj to je určite pravda. Jednou z predpovedí, ktoré sa zatiaľ nenaplnili, že filmy prinesú svetový mier. Zdá sa však, že toto je ešte ďaleko. Iné predpovede, ktoré sa zatiaľ nenaplnili, zahŕňajú napríklad vynález postele, z ktorých ráno vyletia deti a cestovanie po planétach.

Viac o téme: BudúcnosťPredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu