Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Dôchodca parkoval, nechtiac šliapol na plyn: Katastrofálne dôsledky, prišiel o nohu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Austrálske médiá informujú o nešťastí, ktoré sa stalo minulý týždeň na predmestí Sydney. Osemdesiatročný muž tam nešťastnou náhodou prišiel o dolnú končatinu. Ku krvavému incidentu došlo pri vystupovaní z auta a iba vďaka duchaprítomnosti mužov, ktorí boli nablízku, zranený senior prežil.

Dôchodca, ktorý vystupoval zo svojho auta, utrpel vďaka svojej nepozornosti ťažký úraz nohy. "Nejako znova zaradil rýchlosť a dal ľavú nohu na plyn, čo spôsobilo, že mu auto prešlo cez pravú nohu," uvádza sa v aktualizovanej správe záchranárov New South Wales Ambulance. Podľa zdravotníkov si pravdepodobne neuvedomil, že vozidlo, z ktorého vystupoval, bolo stále v pohybe. 

Dôchodca parkoval, nechtiac šliapol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Napriek rýchlemu zásahu záchranárov museli mužovi končatinu amputovať. Dvaja muži nachádzajúci sa v blízkosti miesta incidentu sa snažili ťažko zranenému osemdesiatnikovi zastaviť krvácanie opaskami. Podľa odborníkov mu tento duchaprítomný čin pravdepodobne zachránil život. Pacient je vo vážnom, ale stabilizovanom stave v nemocnici na predmestí Westmead.

Viac o téme: NehodaAmputáciaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu