Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Poľsku objavili záhadnú látku: Experti sú zúfalí! Netušia, čo to je, takto to vyzerá

(Zdroj: Facebook/Karkonoski Park Narodowy)

KRKONOŠSKÝ PARK - V susednom Poľsku neďaleko českých hraníc sa objavila neidentifikovateľná látka so zvlášnou konzistenciou. Objav sa mimoriadne podobá na želé a odborníci sa nevedia zhodnúť na jeho pôvode. Návštevníci lesa špekulujú, či nejde o predmet z vesmíru.

Na neznámu látku upozornila stránka poľského Krkonošského národného parku na Facebooku, uvádza iMeteo. Biela rôsolovitá látka sa zvykne občas vyskytnúť v tamojšej prírode, a tak sa medzi návštevníkmi lesa uchytil názov "vesmírne želé". Pôvod beztvarej látky totiž nevie presne identifikovať ani vedecká obec. “Nie sú to huby ani žiadny iný známy organizmus,” uvádza Krkonošský národný park. 

 

Galaretki z kosmosu - tak o tych dziwnych galaretkach pisano w niektórych publikacjach wskazując na ich "obce",...

Posted by Karkonoski Park Narodowy on Monday, November 7, 2022

Určiť pôvod látky je náročné, počas výskumu sa v nej totiž nenašlo žiadne DNA. Objavili sa viaceré teórie. Jedna hypotéza hovorí o tom, že ide o výlučky slimákov. Dánska výskumníčka Marie Rolandová ale tvrdí, že by mohlo ísť o nestrávené časti žiab v období pred rozmnožovaním. Tieto žaby ešte pred párením možno ulovili predátori a následne vyvrátili. K teórii Rolandovej sa prikláňa aj Krkonošský park, i tak si ale myslí, že vec ešte nemožno považovať za vyjasnenú. 

Viac o téme: LesObjavPoľskoŽelé
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu