Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Absolútny rekord: Žena (37) porodila desať detí, netušila, že ich čaká toľko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GAUTENG - Tridsaťsedemročná Gosiame Thamara Sitholeová je pravdepodobne držiteľkou nového svetového rekordu. Juhoafričanka totiž minulý mesiac porodila naraz až desať bábätiek a keďže doma má ďalšie dve deti, dohromady ich je dvanásť.

Na verejnosť prenikli správy o žene z Južnej Afriky, ktorá porodila desať detí. V pondelok večer sa tak stala dvanásťnásobnou mamou, pretože pred šiestimi rokmi sa jej narodili dvojičky. Pôvodne jej gynekológ oznámil, že čaká osem detí, na pôrodnej sále sa ukázalo, že ich je ešte o dve viac. "Sú to siedmi chlapci a tri dievčatá. Manželka bola tehotná sedem mesiacov a sedem dní. Som šťastný a dojatý," povedal otec Teboho Tsotetsi.

Sitholeová, ktorá žije aj s rodinou v provincii Gauteng, údajne otehotnela prirodzene a nepodstúpila žiadne zákroky týkajúce sa plodnosti. "Som z môjho tehotenstva v šoku," vyhlásila ešte minulý mesiac, keď si myslela, že porodí osem detí. Pred pôrodom ju vraj mátali rôzne myšlienky a bála sa, že jej bábätká nebudú oddelené, hoci výsledky všetkých vyšetrení boli v poriadku. 

FOTO Žena porodila gigantické bábätko! V nemocnici pre neho nemali tak veľké plienky

Úrady v súčasnosti prípad overujú. "Náš tím už preveruje informácie o tejto žene z Južnej Afriky a zisťuje, či naozaj priviedla na svet desať detí. Ak sa všetko potvrdí, tak prekoná svetový rekord. Jeho súčasnou držiteľkou je Malian Halima Cisseová, ktorá teraz v máji porodila v Maroku deväť detí," uviedol zástupca Guinnessovej knihy rekordov

Viac o téme: RekordPôrodTehotenstvo Gosiame Thamara Sitholeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu