Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Súd zrušil vyšetrovanie Shakiry: Malo ísť o daňové podvody

Shakira
Shakira (Zdroj: SITA)

BARCELONA - Barcelonský súd vo štvrtok zrušil vyšetrovanie kolumbijskej speváčky Shakira za údajné daňové podvody vo výške 6,6 milióna eur z roku 2018. Informuje agentúra AFP a stanice RTVE.

Súd s právomocou pre barcelonskú mestskú časť Esplugues de Llobregat rozhodol, že nezrovnalosti v daňovom priznaní speváčky z roku 2018 nepredstavujú trestný čin a nemala v úmysle zavádzať daňový úrad.

archívne video

Muž podvodom oklamal seniorku. Poznáte ho? (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Prokuratúra v stredu oznámila, že podporuje výzvu obhajoby aby súd odložil vyšetrovanie podozrení z daňových podvodov. Toto zrušenie podľa jedného z obhajcov Shakiry potvrdzuje, že speváčka sa žiadneho podvodného konania nedopustila.

Prokuratúra Shakiru vlani obvinila, že nezaplatila 6,7 milióna eur na daniach z príjmu a úrokoch za rok 2018. Mala na to využiť sieť spoločností, z ktorých niektoré sídlili v "daňových rajoch". Speváčka túto sumu neskôr zaplatila.

V samostatnom prípade Shakira uzavrela vlani v novembri dohodu s prokurátormi, v ktorej priznala, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila španielskej vláde dane vo výške 14,5 milióna eur. V súčasnosti táto speváčka žije v americkom Miami, kam sa odsťahovala po rozchode s bývalým španielskym futbalistom Gerardom Piquém.

Viac o téme: VyšetrovanieDaňové podvodySúdShakira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu