Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Veľký sociálny experiment: Boli by ste radšej v lese s mužom alebo medveďom? Takto odpovedali ženy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Na Tiktoku sa jedna otázka stala virálnou: „Keby si zostala sám v lese, bola by si radšej s mužom alebo medveďom? Víťaz je jasný.

Video na Tiktoku s konkrétnou otázkou vyvolalo búrlivú diskusiu na sociálnych sieťach. Vo videu sa reportér pýtala rôznych žien na ulici: "Keby ste uviazli sami v lese, boli by ste radšej s mužom alebo medveďom?" Siedem z ôsmich opýtaných žien dlho neváhalo a povedalo: "S medveďom."

archívne video

Medveď v centre Liptovského Mikuláša atakoval piatich ľudí (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

Video sa stalo virálnym a má už milióny videní. Čoskoro vzniklo nespočetné množstvo ďalších variácií tohto videa. Ženy položili rovnakú otázku svojmu okruhu priateľov alebo rodinných príslušníkov.

@screenshothq The question of being stuck in a forest with a man or a bear is circulating on TikTok right now and sparking some interesting conversation.... we know what our answer would be 🐻🌳 #manvsbear #tiktok #tiktoktrend #trending #challenge #streetinterview #voxpop ♬ Terror Music (Scary Song) - IMPERIUM RECORDS

Čo na prieskum hovoria muži?

Niektoré ženy požiadali, aby zdôvodnili svoje odpovede. Aj tu boli prekvapivé rekcie. „U medveďa vieš, čo môžeš očakávať,“ povedala jedna. Iná je toho názoru, že človek je vo všeobecnosti schopný oveľa horších vecí ako medveď. Tretia žena hovorí: "Keby ma napadol medveď, ľudia by mi uverili."

Táto téma vyvolala diskusie na X: „Skutočnosť, že ženy vôbec premýšľajú o tejto otázke, znamená, že sa nám nepodarilo vytvoriť bezpečnú spoločnosť,“ píše jeden používateľ.

Iní muži však považujú túto tému za nepriateľskú. Argumentujú tým, že netreba hádzať všetkých do jedného vreca. V odpovedi jedna osoba hovorí, že nejde o to, aby sme všetkých mužov klasifikovali ako nebezpečných. Argument, že niektorí používatelia sú „nepriateľskí k mužom“, však ukazuje, že muži v skutočnosti nechápu, aké to je, keď sa medzi cudzími ľuďmi nikdy nemôžete cítiť úplne bezpečne.

@callmebkbk Replying to @mike_wazowski_is_a_snack ♬ original sound - call me bk

Medveďa si vyberá aj lovec medveďov

Nie všetci muži reagujú na pouličný prieskum nahnevane. Tiktoker sa opýtal svojho otca, lovca medveďov, či by radšej uviazol v lese s mužom alebo medveďom. "S medveďom by ste mali väčšiu šancu, pretože ľudia sú zlí," povedal muž.

Za prieskumom muž verzus medveď však nie je žiadna skupina žien, ale muž, ktorý si hovorí „Call Me BK“. Vedie osvetové kampane proti mizogýnii na sociálnych sieťach.

Tvrdí, že odštartoval súčasnú debatu o mužoch a medveďoch. Odvoláva sa na video z 12. marca, v ktorom hovorí: "Ak ste v lese sami, je desaťkrát desivejšie stretnúť človeka ako medveďa."

Viac o téme: Anketa MedveďŽenyMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu