Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Šokujúci prípad z Česka: Pedofil (24) sa pokúsil uniesť cudzie dieťa zo škôlky, vydával sa za jeho matku!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO – Dvadsaťštyriročný muž sa najprv telefonicky a následne aj osobne snažil o vydanie chlapca z materskej školy v Predklášteri na Brnensku. Predstieral, že je jeho matka. Krajský súd v Brne uznal muža vinným z pokusu o únos dieťaťa. Nevyhne sa ani väzeniu.

archívne video

Wagnerová - o dcére a pedofilovi

Ako informuje portál iDnes.cz, k incidentu došlo minulý rok v máji. Muž najprv volal na služobný telefón učiteľky a vydával sa za chlapcovho strýka. Učiteľka ho ale nemala uvedeného v zozname ľudí, ktorým môže vydať dieťa zo škôlky. Muž preto poslal SMS správy, v ktorých vystupoval ako chlapcova matka žiadajúca o povolenie, aby mohol chlapca vyzdvihnúť strýko. Za ženu sa vydával aj počas telefonátu.

„Nemožnosť vyzdvihnutia syna vysvetľoval zdravotnými problémami matky a potom zo svojho e-mailového účtu poslal iniciály a rok narodenia muža, ktorý mal maloletého vyzdvihnúť. V odpovedi na následný e-mail škôlky, kde žiadala matku o potvrdenie vydania dieťaťa, potvrdil súhlas s jeho vydaním, pričom sa stále vydával za matku,“ opísal sudca, píše portál. Mladík dokonca osobne prišiel ku škôlke, predložil svoj cestovný pas a žiadal o vydanie chlapca, ktorý sa v tom čase hral na ihrisku. Učiteľka mu chlapca odmietla odovzdať a požiadala ho, aby opustil areál škôlky.

Šokujúci prípad z Česka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

S chlapcom sa odsúdený údajne poznal zo susedstva, spoločne s jeho bratom chodieval von. „Chcel som s ním ísť na prechádzku, porozprávať sa a potom ho jeho matke vrátiť po práci domov,“ priblížil mladík po začatí hlavného pojednávania. Dodal, že vyzdvihnutie nebolo plánované.

Hospitalizácia a údajne znásilnenie

Podľa znaleckého posudku nemenovaný muž trpí ľahkou mentálnou retardáciou a pedofíliou. V minulosti sa dobrovoľne hospitalizoval na psychiatrii. V priebehu ústavnej liečby po minuloročnej hospitalizácii bol opakovane poučený o zákaze kontaktu s deťmi. „Recidívy sa muž dopustil v čase ambulantného ochranného liečenia, keď už bol hormonálne tlmený. Žiadna ďalšia možnosť zintenzívniť liečbu preto nie je,“ povedala súdna znalkyňa v odbore sexuológie Petra Sejbalová.

archívne video

Agresor ráta s tým, že sa nebudete brániť - Bianka Urbanovská, lektorka sebaobrany

Obžalovaný sexuologickú liečbu podľa Sejbalovej podstupuje už od roku 2014, no zdá sa, že bezvýsledne. Prvýkrát mal pred rokmi nariadenú hospitalizáciu v psychiatrickej nemocnici kvôli podozreniu zo znásilnenia 17-ročného mentálne retardovaného dievčaťa. Tiež sa dopustil sexuálne motivovaného konania voči svojmu trojročnému synovcovi. Krajský súd ho v súvislosti s minuloročným prípadom obžaloval z pokusu o znásilnenie, sudca ho však uznal vinným len zo snahy o únos dieťaťa.

Viac o téme: ŠkôlkaPedofilPokus o únos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu