Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Obrovská tragédia: Chlapec (†6) pri požiari chránil svojho brata (†3) vlastným telom, obaja umreli

(Zdroj: YouTube/WUSA9news)

VIRGÍNIA – Z iba šesťročného chlapca sa stal hrdina, o ktorého tragickom príbehu sa dozvedel celý svet. Po tom, čo v dome vypukol požiar, ochránil svojho mladšieho brata vlastným telom. Nanešťastie, lekári oboch chlapcov po niekoľkých dňoch prehlásili za mŕtvych.

archívne video

Obrovský požiar v okolí Bratislavy, na mieste sú policajti aj hasiči (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Šesťročný William Brice, jeho trojročný brat Zachariah a osemročný brat Logan boli 10. apríla doma so svojimi starými rodičmi, keď došlo k požiaru. Logan a starí rodičia stihli z domu vybehnúť, no Williama a Zachariaha našli v troskách popola schúlených pri sebe. O štyri dni neskôr ich vyhlásili za mŕtvych. „Povedali nám, že keď Williama a Zacha našli, William v skutočnosti kryl a chránil Zachariaha ako štít,“ povedal otec James Brice pre magazín PEOPLE.

Bratia mali medzi sebou zvláštne puto. „Zachariah vždy všade sledoval Williama a William bol naňho veľmi hrdý. Každému hovoril: ‚To je môj braček‘,“ dodal otec. James a chlapcova mama Reina boli v práci, keď vypukol požiar. Ich najstarší syn, 13-ročný Seth, bol v práci so svojou mamou.

Keď našli telá Williama a Zachariaha, 45 minút nereagovali a rodina sa obávala najhoršieho. „Boli sme na smrť vystrašení. Keď nám povedali, že naše dve deti sú na tom naozaj zle, prepadli sme panike a začali sme sa modliť,“ povedal James. Oboch chlapcov však lekári vyhlásili za klinicky mŕtvych v dôsledku účinkov vdýchnutia dymu.

Boli bok po boku v nemocnici, keď ich 14. apríla definitívne vyhlásili za mŕtvych. Podľa informácií televíznej stanice WUSA9 boli Williamove a Zachariahove orgány darované nemocnici. Zachránia tak až deväť životov.

Viac o téme: DetiPožiarSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu