Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Fínsky poslanec sa opil a potom strieľal: Podľa šéfky jeho strany pocíti následky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HELSINKI - Fínsky poslanec z krajne pravicovej Strany Fínov, ktorá je súčasťou terajšej vlády, sa v piatok zaplietol do incidentu v hlavnom meste, pri ktorom sa strieľalo. S odvolaním sa na oznámenie jeho strany to dnes uviedla agentúra AFP. Šéfka Strany Fínov uviedla, že ak vyšetrovanie preukáže poslancovu vinu, potom mu hrozia vážne následky.

Podľa miestnej tlače si dvaja poslanci v piatok vyšli do baru a pri odchode jeden z nich - pôvodný profesiou policajt a tiež vášnivý nimrod - vystrelil. Zákonodarcu, identifikovaného v médiách ako Timo Vornanen, zadržali policajti kvôli podozreniu, že sa dopustil výtržnosti a porušil predpisy o strelných zbraniach.

archívne video

Šikuta apeluje na vládnych predstaviteľov, aby nezasahovali do nezávislosti súdnictva (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Zatiaľ nie je jasné, ako sa udalosti vyvíjali. Polícia vedie vyšetrovanie, očakávame informácie. Budeme informovať, akonáhle budeme vedieť viac, "uviedol na sociálnej sieti stranícky tajomník Harri Vuorenpää v príspevku, ktorý zdieľala tiež ministerka financií a predsedníčka strany Riikka Purraová.

Či sa potvrdia fakty, "tak zjavne ide o vážny incident, ktorý bude mať významné následky", povedala novinárom Purraová. Na sociálnej sieti sa vyjadrila, že okrem trestnej zodpovednosti pôjde aj o to, že náležité kroky podnikne aj strana a jej poslanecký klub.

Viac o téme: StreľbaVyšetrovanieIncidentPoslanec Fínsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu