Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hororová návšteva zubára: Lekár vrazil implantát mužovi do mozgu! TOTO bola jeho reakcia

Zubár vrazil skrutku do pacientovho mozgu.
Zubár vrazil skrutku do pacientovho mozgu. (Zdroj: X)

ANKARA - Štyridsaťročný muž išiel k zubárovi pre bolesť zubov. Prekvapil ho informáciou, že bude treba vložiť implantáty. Krátko nato mal muž skrutku v mozgu.

Ramazan Yilmaz (40), ktorý žije v tureckej Burse, bol u zubára pre bolesť zubov, keď mu povedal, že mu súrne potrebuje zaviesť implantáty. "Povedal, že je odborníkom v tejto oblasti," uviedol Ramazan.

archívne video

Budúci lekár Ibara praxoval v bratislavskej nemocnici: Z toho, čo tam zistil, ostal v šoku! (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Zubár sa snažil zatlačiť implantát na miesto. Ramazan Yilmaz ho počul, ako hovorí svojej asistentke, že zariadenie, ktoré sa chystá použiť na implantáciu, je chybné. "Potom vykonal procedúru ručne," povedal pacient miestnym médiám.

Zubár sa pokúsil umiestniť skrutku (implantát), pričom to urobil s obrovskou silou. Ramazan Yilmaz dal najavo svoju prítomnosť a potom povedal, že počul lámanie kosti. "Ale uistil ma, že je to normálne."

Doktor neohrozene pokračoval a cez čeľustnú kosť za očami vrazil implantát do mozgu svojho pacienta. Yilmaz zakričal od šialenej bolesti. Čoskoro nato omdlel od bolesti. 

Ramazan len o vlások unikol smrti, zubár utiekol

CT vyšetrenie odhalilo hrôzu. Yilmaz potreboval okamžitú operáciu. Lekárom sa podarilo vybrať implantát, ktorý bol teraz v mozgu a mozgovomiechovom moku. Yilmaz bol pred operáciou varovaný: je možné, že počas nej zomrie.

Keď sa po zložitej neurochirurgickej operácii v miestnej univerzitnej nemocnici prebudil, povedali mu, že zubár mu cez hornú čeľusť vrazil skrutku do mozgu. O pár milimetrov minula jeho oko.

„Keď si (zubár) uvedomil vážnosť situácie, vzal ma na pohotovosť do Univerzitnej nemocnice Uludağ a utiekol,“ hovorí Ramazan. Odvtedy sa ma na jeho stav nepýtal. Zubár mu tiež nechcel preplatiť náklady na neúspešné zubné ošetrenie, keďže išlo údajne o bežnú „zdravotnú komplikáciu“.

Viac o téme: MozogZubárSkrutkaImplantát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu