Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrôzostrašný prípad z Česka: Jan brutálne znásilnil ženu (26) v jej byte! Desivé detaily, všetko si natočil

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Policie České republiky, Getty Images)

PLZEŇ - V Česku došlo v byte 26-ročnej ženy k mimoriadne brutálnemu znásilneniu. 35-ročný Jan K. si podľa rozsudku znásilnenie natáčal na mobil obete, s ktorou si dokonca urobil aj selfie. To následne poslal jej bývalému priateľovi. Celé sa to odohralo v decembri 2022. Za brutálne znásilnenie mladej ženy ho súd v pondelok poslal na 7,5 roka do väzenia a tiež ho uznal vinným z prečinu neoprávneného prístupu k nosiču informácií. Proti verdiktu sa muž na mieste odvolal.

archívne video

Pri znásilnení by mali platiť doterajšie premlčacie doby (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Informujú o tom novinky.cz. K násilnému incidentu došlo predvlani v decembri v byte 26-ročnej ženy, kam za ňou muž prišiel na návštevu. Ako uviedla štátna zástupkyňa, muž poškodenú pri lúčení objal a následne zatlačil do obývacej izby, kde ju zvalil na posteľ a pokúsiť sa zviazať lepiacou páskou. "Keď sa žena bránila a prosila, aby prestal, chytil ju pod krkom a začal dusiť do doby, než začala upadať do bezvedomia a prestala sa brániť,“ uviedla.

Následne ju podľa obžaloby zviazal, zakľakol a začal masturbovať, pričom si ju natáčal na mobilný telefón. "Poškodenú chytil za vlasy a zdvihol hlavu tak, aby sa pozerala do kamery telefónu. Pritom sa jej snažil vložiť svoj úd do úst a konečníka. Potom obžalovaný vytiahol z nohavíc opasok a ženu začal mlátiť cez stehná a zadok,“ popisovala ďalej žalobkyňa. Potom vzal metlu, pričom na jej konce priviazal nohy poškodenej a začal ju znova biť opaskom. Následne sa s ňou odfotil a fotografiu poslal jej priateľovi. Žena skončila v starostlivosti psychiatrov. Dodnes má psychické problémy v dôsledku traumatizujúceho zážitku a je stále práceneschopná.

Hrôzostrašný prípad z Česka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Jan tvrdil, že išlo o dobrovoľný sex. Súd mu neuveril

Podľa obžalovaného bol akt dobrovoľný. „Áno, bola zviazaná, chytil som ju pod krkom a dostala na zadok. Ale nebolo to prvýkrát. Mali sme spolu kamarátsko-milenecký vzťah. Vedela, že mám rád tvrdý sex, a nikdy mi nepovedala, že by jej to vadilo alebo že by to bolo cez čiaru,“ tvrdil Jan počas pojednávania. Podľa jeho slov si prišiel k poškodenej vyjasniť ich ďalšie fungovanie vzťahu, ktorý deň predtým žena ukončila.

„Keď som odchádzal a lúčili sme sa, tak sme sa začali bozkávať a skončili v posteli. Sex prebiehal dobrovoľne až do doby, keď som začal natáčať a potom poslal tú fotku. To bola moja chyba. V tej chvíli som vycítil zmenu v jej správaní. Preto som toho nechal a z bytu odišiel,“ skonštatoval Ján.

Hrôzostrašný prípad z Česka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa predsedu senátu Jana Hostaše má obžalovaný záľubu v sadomasochistických praktikách. „Po výsluchu poškodenej a v kontexte s ďalšími dôkazmi sme dospeli k záveru, že došlo k nedobrovoľnému pohlavnému styku. Uložené ochranné liečenie potom snáď povedie k tomu, že si obžalovaný uvedomí, že takéto konanie nie je normou v spoločnosti. Akceptovateľné by to možno bolo iba vtedy, keď by obaja aktéri tieto praktiky prevádzkovali s obojstranným súhlasom,“ uzavrel Hostaš.

Viac o téme: ČeskoZnásilneniePlzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu