Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Strašný nález! Po Emilovi (†2) zostali v lese len kosti: Podľa miestnych ho zabilo TOTO, polícia má iný názor

Émile Sioleil (†2) sa stratil ešte v lete minulého roku. Koncom marca našla turistka ľudské kosti neďaleko domu jeho starých rodičov. Zobraziť galériu (2)
Émile Sioleil (†2) sa stratil ešte v lete minulého roku. Koncom marca našla turistka ľudské kosti neďaleko domu jeho starých rodičov. (Zdroj: X/J J)

VERNET – Na turistickom chodníku pri lese neďaleko francúzskej obce Vernet objavila neznáma turistka kosti, ktoré nevyzerali akoby patrili zvieraťu. Pri dôkladnejšom pozorovaní sa zhrozila, pretože pred ňou ležala malá lebka človeka. Polícia sa pustila do vyšetrovania, pričom sa zistilo, že by mohlo ísť o malého chlapca, ktorý sa pred časom stratil. Dedinčania majú dokonca vlastnú teóriu, ako ku smrti malo dôjsť.

archívne video

Na deti v Nitre spadol strom, chlapec zomrel

Dňa 30. marca sa neznáma turistka prechádzala v okolí Vernetu vo Francúzsku, keď narazila na veľmi netradičný tvar kostí. Po čase si uvedomila, že je to malá ľudská lebka a zvyšné kosti v blízkosti zrejme skutočne patrili človeku. Mali sa tam nachádzať aj kusy oblečenia. Ako informuje MarieFrance, turistka si ihneď uvedomila, že ide o kosti malého človeka. 

Nezvestný od leta 

Emile Soleil (†2) zmizol 8. júla 2023, keď bol v okolí Vernetu na letných prázdninách u svojich starých rodičov. Chlapec najprv pokojne oddychoval pred domom, no potom zmizol a už sa nevrátil. Vyšetrovanie trvalo deväť mesiacov. Kosti s lebkou a zubami, ktoré objavila neznáma turistka, sa nachádzali asi len 1,5 km od domu jeho starých rodičov. 

Vyšetrovanie strateného chlapca prebiehalo od počiatku pod rúškom tajomstva. Želala si to tak chlapcova rodina. Do vyšetrovania nesmela vstúpiť žiadna osoba, ktorá nebola oboznámená s celým prípadom. Po nájdení lebky a zubov sa prípad posunul. Analýza odhalila, že po Emilovi ostalo len toto. Rodinu to doslova šokovalo.

Teória miestnych

Vyšetrovatelia naďalej pátrajú po desivej smrti chlapca a čo ju spôsobilo. V dedinke Alpes-de-Haute-Provence panuje medzi miestnym obyvateľstvom teória, že chlapca napadol vlk. I keď to polícia hneď vylúčila, a naďalej hľadá motív vraždy, ľudia v okolí si myslia svoje. "Chlapec musel byť obeťou nejakej divej zveri. Vidím to na vlka. V tejto oblasti sa vyskytujú v pomerne veľkom počte. Chovatelia oviec tu nemajú pokoj. I keď sa hovorí, že vlk sa človeka bojí, malé dieťa môže vidieť ako korisť," povedal jeden z miestnych.

Strašný nález! Po Emilovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ako pokračoval, keď vyšetrovatelia doteraz v okolí nič nenašli, ani ho to neprekvapuje. "Je tam dosť strmý a šmykľavý terén. Pre človeka je to veľmi nebezpečné. Môžete si tam aj zlomiť väzy. Prejdú tadiaľ len skúsení turisti. Nie je to žiadna veda, že doteraz nič neobjavili. To ma privádza k ďalšiemu tvrdeniu, že si ho k tomu stromu (lokalizácia kostí a lebky) odniesol pravdepodobne vlk," vyjadril sa k nálezu lebky, zubov a kusov šiat, ktoré našla nemenovaná turistka, keď išla okolo. 

Starosta obce François Balique tiež spomenul pomerne vysokú koncentráciu vlkov v okolí Vernetu. "V zime sú to samotári, ale v lete sa tu potulujú v celých svorkách. Keď deti nikto nestráži, vlci ich môžu pokojne chytiť do tlapy aj pri dedinskej fontáne a bežať s nimi preč aj polhodinu bez zastavenia," skonštatoval. 

Mohol sa vážne zraniť

Predseda loveckého klubu Vernet, Stéphane Chevrier, sa snažil situáciu upokojiť tvrdením, že vlky nezabíjajú ľudí. "Nie som odborník, ale teória miestnych, že dieťa uniesli a zožrali vlci, mi príde šialená. Vlci však môžu zožrať mŕtvolu, čo prináša ďalšiu teóriu, že chlapec sa pri lese vážne zranil, prípadne ho niekto usmrtil a nechal napospas prírode," uzavrel.

Začiatkom septembra minulého roku boli hlásené v oblasti viaceré útoky na dobytok a ovce. Vyšetrovatelia to pripísali divej zveri, pričom ani toto ich nepresvedčilo, aby medzi teórie usmrtenia Emila pridali aj útok vlka.  

Viac o téme: ZubySmrťNezvestnýVyšetrovanieKostiFrancúzskoChlapecKrimiVernetEmile Soleil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu