Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Útok pod falošnou vlajkou? Ukrajinská vojenská rozviedka tvrdí, že krvavý útok nariadil Putin

Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: TASR/ AP Photo/Dmitry Serebryakov)

Kyjev 22. marca (TASR) - Ukrajinská vojenská rozviedka HUR v piatok obvinila ruské tajné služby zo zosnovania útoku v koncertnej sále Crocus City Hall na predmestí Moskvy, pri ktorom zahynulo podľa úradov najmenej 40 ľudí a 100 ďalších utrpelo zranenia, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Teroristický útok v Moskve bol plánovanou a úmyselnou provokáciou ruských špeciálnych služieb na príkaz (prezidenta Vladimira) Putina," napísala HUR na sociálnej sieti Telegram s tým, že cieľom bolo eskalovať vojnu s Ukrajinou.

 

Ruský prezident Vladimir Putin dostáva najnovšie správy ohľadne piatkového útoku v koncertnej sále na predmestí Moskvy, ktorý si vyžiadal desiatky životov, informoval novinárov hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Putin sa k udalostiam zatiaľ nevyjadril, píše TASR s odvolaním sa na agentúru AFP a ruské médiá.

Putin je o všetkom informovaný

"Prezident neustále dostáva informácie od všetkých relevantných služieb o tom, čo sa deje a aj o prijímaných opatreniach," povedal Peskov s tým, že Putin sa o udalosti dozvedel v priebehu niekoľkých minút.

Podľa Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie (FSB) si streľba a výbuchy v koncertnej sále Crocus City Hall vyžiadali najmenej 40 mŕtvych a viac než 100 zranených. Zatiaľ nie je známa identita ani motív páchateľov.

V dôsledku útoku zrušili verejné podujatia na tento víkend v Moskve, ale Petrohrade aj mnohých ďalších mestách.

Nezávislý ruský portál Meduza informoval, že sociálne siete Telegram a VKontakte majú v Rusku po útoku rozsiahle výpadky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu