Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Tragédia v známej dovolenkovej destinácií: Osem detí a matka zomreli po konzumácii obľúbenej pochúťky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZANZIBAR - Osem detí a jedna žena zomreli po zjedení mäsa z morských korytnačiek na ostrove Pemba v súostroví Zanzibar. 78 ďalších ľudí bolo prevezených do nemocnice, informovali zanzibarské úrady.

Mäso morských korytnačiek sa na Zanzibare považuje za pochúťku, ale môže spôsobiť aj úmrtie na otravu jedlom. Dospelou obeťou bola matka jedného z detí, ktoré otrave podľahlo skôr. Podľa lekára Haji Bakariho konzumovali korytnačie mäso v utorok (5.3.). S odvolaním sa na sobotné oznámenie zanzibarských ostrovov o tom informuje denník The Guardian.

Tragédia v známej dovolenkovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Bakari pre agentúru Associated Press uviedol, že laboratórne testy potvrdili, že všetky obete zjedli mäso z morských korytnačiek. Úrady na Zanzibare, ktorý je poloautonómnym regiónom východoafrického štátu Tanzánia, vyslali tím na zvládanie katastrof, ktorý vyzval ľudí, aby sa vyhli konzumácii morských korytnačiek.

Otrava po požití mäsa z morských korytnačiek je vzácna, ale môže byť smrteľná. Predpokladanou príčinou tejto otravy je nahromadenie chelonitoxínu, na ktorý nie je protilátka, v tkanivách korytnačiek v dôsledku konzumácie toxických rias. Kontaminované korytnačky nevykazujú známky choroby.

Viac o téme: OtravaZanzibarKorytnačie mäso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu