Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šokujúce VIDEO z ukrajinského Bachmutu: Gigantické výbuchy! Putinovi vojaci mali odpáliť termobarické bomby

Termobarické bomby mali vybuchnúť v Bachmute
Termobarické bomby mali vybuchnúť v Bachmute (Zdroj: Twitter/Rob Lee)

BACHMUT - Ruská tlačová agentúra Ria Novosti zverejnila šokujúce video z vojny na Ukrajine. Zábery majú ukazovať použitie termobarických zbraní v Bachmute. Bomby spôsobujú obrovské a ničivé výbuchy.

Na internete koluje desivé video údajne nakrútené v Doneckej oblasti. Zachytáva mohutný výbuch v Bachmute. Odborníci majú podozrenie, že žoldnieri z Wagnerovej skupiny používajú termobarické zbrane, píše denník Daily Telegraph. V porovnaní s klasickými projektilmi sú termobarické bomby ďaleko nebezpečnejšie, pretože sú schopné z tela človeka vytrhnúť ľudské orgány.

"Záznamy o úderoch TOS-1A Thermobaric MLRS, ktoré údajne vykonali Wagnerovci v oblasti Bachmutu," okomentoval na Twitteri vojenský expert Rob Lee video, ktoré agentúra Ria Novosti predtým zdieľala na Telegrame. "Bojovníci zo skupiny Wagnerovcov používajú ťažké plameňometné systémy typu Solntepek na zasiahnutie ukrajinských jednotiek v Artemivsku a jeho predmestiach," informuje ruská tlačová agentúra. Nie je však známe, kedy nahrávky vznikli a navyše ich pravosť nebolo možné nezávisle overiť.

Minister obrany Jaroslav Naď o pomoci Ukrajine (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hlavice obsahujú horľavú, nebezpečnú látku, ktorá sa pri výbuchu zapáli a masívne expanduje. To vytvára smrtiacu vlnu tepla a tlaku. Dokonca aj keby boli ľucia ukrytí v bunkroch a tuneloch, tlaková vlna by bola pre nich smrteľná. Okrem toho dochádza k vákuovému efektu, ktorý doslova roztrhne pľúca. Podľa Ženevského protokolu je používanie termobarických rakiet v blízkosti civilistov zakázané.

Viac o téme: UkrajinaVojna na UkrajineBachmutTermobarická zbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu