Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Neuveriteľné: Zlodej ukradol cez víkend električku, vymyslel si číslo a vyvážal cestujúcich!

Zlodej ukradol električku.
Zlodej ukradol električku. (Zdroj: Gettyimages.com)

KATOVICE – V poľských Katoviciach sa muž rozhodol, že ukradne z depa električku, nazve ju číslom 33 a bude vyvážať cestujúcich. Svoje konanie nevedel polícii zdôvodniť.

archívne video

Krádež hodiniek v Prahe (Zdroj: Facebook/Policie ČR)

Dvadsaťpäťročný muž z poľských Katovíc ukradol cez víkend z depa električku a jazdil s ňou po meste, hoci nikdy predtým tento dopravný prostriedok neriadil. Po ceste dokonca nabral niekoľko nič netušiacich cestujúcich. Zastavilo ho až vypnutie prúdu, uviedla televízia TVN24 na svojom webe.

Krádež sa udiala cez víkend

Električka z vozovne zmizla v noci na sobotu, uviedol hovorca podniku prevádzkujúceho v Katoviciach električkovú dopravu. Podozrivú električku si všimol jeden z vodičov dopravného podniku. Išla príliš pomaly a navyše bola označená ako linka 33, ktorá v Katoviciach neexistuje.

Vodič sa teda rozhodol tejto električke brániť v ceste a zalarmoval tiež dispečera, ktorý informoval políciu. Samozvaného vodiča napokon zastavilo krátke vypnutie prúdu. Mladík pri zatýkaní nekládol odpor, nebol ale schopný vysvetliť svoje pohnútky. Test potvrdil, že nebol pod vplyvom alkoholu. Muža zadržali na tri mesiace. Hrozí mu obvinenie zo všeobecného ohrozenia, ktoré mohlo viesť k dopravnej nehode, a z vlámania.

Viac o téme: ElektričkaKrádežPoľskoKatovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu