Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KORONAVÍRUS Nové pravidlá vo Francúzsku: Rúška vo verejnej doprave budú musieť nosiť aj deti od šesť rokov

Koronavírus vo Francúzsku Zobraziť galériu (3)
Koronavírus vo Francúzsku (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

PARÍŽ - Vo Francúzsku budú musieť už nosiť rúška v prostriedkoch verejnej dopravy aj deti vo veku od šesť rokov. Oznámila to v sobotu tamojšia vláda.

Takéto opatrenie bolo dosiaľ povinné len pre deti od 11 rokov, teraz ho vláda rozšírila aj na mladšie deti z dôvodu rýchleho šírenia nákazlivejšieho koronavírusového variantu omikron. Deti vo veku šesť a viac rokov budú musieť od pondelka nosiť rúška vo všetkých prostriedkoch verejnej dopravy premávajúcich na území Francúzska. Dopravcovia v takýchto spojoch zároveň od tohto dňa nebudú môcť počas nasledovných troch týždňov cestujúcim ponúkať jedlo či nápoje, približuje agentúra AFP.

KORONAVÍRUS Nové pravidlá vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

Hovorca francúzskeho národného železničného dopravcu SNCF naznačil, že najnovšie obmedzenia znamenajú, že pasažierom nebude povolené sňať si rúško ani z dôvodu konzumácie jedla či nápojov, a to s výnimkou cezhraničných ciest vlakmi Thalys či Eurostar. SNCF ďalej priblížila, že reštauračné služby nebudú od pondelka do 23. januára poskytované vo vysokorýchlostných vlakoch TGV  ani v medzimestských spojoch.

KORONAVÍRUS Nové pravidlá vo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Thibault Camus)

Denné prírastky nakazených dosahujú v ostatných dňoch vo Francúzsku rekordné hodnoty, pričom v piatok tamojšie úrady hlásili 232.200 nových prípadov infekcie, čo je vôbec najvyšší prírastok od začiatku pandémie. Tamojšia vláda sa však zatiaľ vyhýba prísnym obmedzeniam verejného života, ako napríklad zatvoreniu reštaurácií a barov. Namiesto toho ľudí nabáda na to, aby sa dali plne zaočkovať či prípadne preočkovať treťou posilňujúcou dávkou proticovidovej vakcíny, približuje AFP.

Viac o téme: PandémiaRúškoFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu