Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štúdia posilnila podozrenia: Nový koronavírus vznikol v laboratóriu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WU-CHAN - Aj keď v súčasnosti existuje nádej, že koronavírusová pandémia sa čoskoro skončí, vedci z celého sveta stále hľadajú pôvod koronavírusu. Nová štúdia má dokazovať, že Sars-CoV-2 bol skutočne vyvinutý v laboratóriu.

Otázka pôvodu koronavírusu ešte nebola jednoznačne zodpovedaná. Znova a znova sa špekuluje, že vírus bol vyvinutý v laboratóriu v čínskom Wu-chane. Je o tom presvedčený aj exprezident Donald Trump, ktorý to potvrdil iba tento týždeň.

Dobré správy: Imunita proti KORONAVÍRUSU môže vydržať celý život! Má to však háčik

WHO vyšetruje pôvod koronavírusu - bez výsledku!

Výskum WHO ale tento predpoklad zatiaľ nepotvrdil. Nový študijný príspevok britského profesora Angusa Dalgleisha a nórskeho vedca Dr. Birgera Sorensena by teraz mal dokázať, že Sars-CoV-2 skutočne nemá žiadny prírodný pôvod, ale bol vyvinutý ľudskými rukami v laboratóriu.

Štúdia posilnila podozrenia: Nový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Nová štúdia: Sars-CoV-2 bol vyvinutý v laboratóriu

Ako informoval britský Daily Mail, výsledky štúdie, ktoré majú byť zverejnené v „Quarterly Review of Biophysics Discovery“, ponúkajú množstvo "výbušných" informácií. Podľa nich vedci našli vo vzorkách Covid-19 „jedinečné odtlačky prstov“, ktoré podľa nich mohli byť vyrobené iba manipuláciou v laboratóriu. Výskumníci dospeli k záveru, že čínski vedci mohli vytvoriť koronavírus pri práci na inom projekte vo wuchanskom laboratóriu.

Omnoho smrteľnejšia ako KORONAVÍRUS: Strašné príznaky! Pacientov zabíja záhadná čierna pleseň

Vedci z Wu-chanu v laboratóriu upravili vírusy netopierov

Odborníci sa domnievajú, že projekt je takzvaným Gain-of-Function projektom. Toto je proces zmeny prirodzene sa vyskytujúcich vírusov, aby boli nákazlivejšie a aby sa študoval ich možný vplyv na človeka. Wuchanskí vedci údajne zabudovali nový spike proteín do prírodného koronavírusu nájdeného u jaskynných netopierov, čo z neho robí smrtiaci a vysoko prenosný koronavírus.

Štúdia posilnila podozrenia: Nový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Koronavírus nemá žiadny prírodný pôvod

Vedci preto vo svojej štúdii dospeli k záveru, že Sars-CoV-2 „nemá žiadneho dôveryhodného prírodného predka“, a myslia si, že vedci neskôr dokonca vytvorili také verzie vírusu, aby zakryli svoje stopy.

Viac o téme: LaboratóriumúnikNetopiereKoronavírusWu-chanSars-CoV-2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu