Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

KORONAVÍRUS Texas pozastavil uvoľňovanie opatrení pre rastúci počet prípadov nákazy

Texas bol prvých americkým štátom, ktorý začal opatrenia uvoľňovať.
Texas bol prvých americkým štátom, ktorý začal opatrenia uvoľňovať. (Zdroj: SITA/AP Photo/Eric Gay)

HOUSTON - Americký štát Texas vo štvrtok zastavil uvoľňovanie opatrení zavedených v dôsledku pandémie koronavírusu po tom, čo začal počet nových prípadov prudko rásť. Informovala o tom agentúra AFP.

Počet nových prípadov infekcie v Spojených štátoch v posledných dňoch láme rekordy. USA zaznamenali v stredu v priebehu uplynulých 24 hodín až 35.900 nových nakazených, uvádzajú údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa v Baltimore. Texas bol jedným z prvých amerických štátov, ktoré začali opatrenia uvoľňovať.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Znovuotváranie ekonomiky sa v druhom najväčšom americkom štáte začalo už začiatkom júna."Štát Texas pozastaví akékoľvek ďalšie fázy znovuotvárania v čase, keď sa štát vyrovnáva so súčasným nárastom pozitívnych prípadov COVID-19 a hospitalizácií," uviedol úrad guvernéra Grega Abbotta vo vyhlásení.

"Posledná vec, ktorú chceme, je, aby sme ako štát spravili krok späť a zatvorili podniky. Táto dočasná prestávka nášmu štátu umožní zastaviť šírenie," povedal Abbott, ktorý obyvateľov zároveň vyzval, aby nosili rúška a dodržiavali opatrenia.

Abbottovo vyhlásenie je v rozpore s pohľadom amerického prezidenta Donalda Trumpa, podľa ktorého je zdravotnícka kríza v krajine na svojom konci. V Spojených štátoch chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2, podľahlo už viac ako 121.000 ľudí.

Viac o téme: OpatreniaTexasKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu