Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Martin s partnerkou zo Slovenska si v Británii poriadne zavarili: Svadobná fraška na matrike

(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Martin Kovac (44) z anglického Wolverhamptonu dovolil svojej slovenskej partnerke Marcele Banamovej (38), aby sa v apríli 2012 vydala na matrike v Stocktone za mladého Inda Lovepreeta Singha (26). Hoci ženích ani nevesta nehovorili plynule po anglicky a nemali spoločný jazyk, tvrdili, že za všetkým je láska. Na komunikáciu tak využívali napríklad Google Translator. Samozrejme, že imigračné úrady v tomto prípade spozorneli a trojica mala skončiť pred súdom. Na pojednávanie sa ale Kovac s Banamovou nedostavili a radšej z Veľkej Británie ušli. Spravodlivosť ich však nakoniec dostihla.

Opitý Slovák spôsobil rozruch v rakúskom kostole: Počas omše sa vyzliekol a kričal, že je Ježiš

Lovepreet Singh prišiel do Veľkej Británie na študentské víza ako 17-ročný. Tie mu však vypršali rok pred falošnou svadbou, v ktorej išlo akurát tak o to, aby mladíka nevyhostili a Kovac s Banamovou na tom zase finančne profitovali.

V novembri 2016 sa mali podľa portálu MailOnline všetci traja postaviť pred Korunný súd v Teesside za porušenie zákonov o prisťahovalectve, no prišiel naň iba spomínaný Ind. Rozsudok pre neho znel dva a pol roka za mrežami. Podarená dvojica sa tri mesiace predtým stihla vypariť do Európy, no súd rozhodol aj v jej neprítomnosti. Kovac aj Banamová dostali po dva a pol roka.

Kovaca napokon vystopovali v Nemecku a 19. decembra minulého roka ho zadržali na základe európskeho zatykača. 21. marca tohto roka ho deportovali späť do Veľkej Británie. V stredu sa prostredníctvom videohovoru z väznice v Durhame zúčastnil súdneho pojednávania, kde mu bol potvrdený prechádzajúci rozsudok odňatia slobody na dva a pol roka, plus ďalšie štyri mesiace.

Banamovú zatkli v Nemecku 23. marca a zatiaľ tam zostáva vo väzbe. Sudca Stephen Ashurst však už avizoval, že jej osud bude po návrate do Veľkej Británie podobný. Kovac ušiel v roku 2016 z krajiny aj napriek tomu, že nechal doma deti, o ktoré sa musela postarať sociálka. Predtým už bol trestaný za krádež či ublíženie na tele.

Viac o téme: SvadbaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu