Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Opitý tínedžer (19) omylom nacúval do mamy (†47) a zabil ju!

Lewis pri príchode na súd
Lewis pri príchode na súd (Zdroj: swns.com)

TRURO - Mama ho prosila, aby opitý nesadal za volant. Lewis Foster z anglického St Austell ju ale neposlúchol, čo bude ľutovať až do konca života. Svojou nerozvážnosťou totiž štyridsaťsedemročnú Deborah Jonesovú pripravil o život.

Devätnásťročný mladík sa v práci pohádal s kolegami a tak sa zastavil v miestnej krčme, aby si zlepšil náladu. Keď prišiel domov, sadol do Citroenu Saxo, ktoré mu mama kúpila na Vianoce a chystal sa odísť preč za kamarátmi.

Deborah ho prosila, aby vystúpil a išiel sa radšej vyspať. Lewis ju ale nepočúvol napriek tomu, že v tom čase ešte nemal vodičský preukaz ani uzavreté poistenie. V opileckom opojení však omylom prudko zacúval, pričom si nevšimol, že za ním stojí mama. Narazil do nej tak silno, že bola na mieste mŕtva, uviedol portál bbc.co.uk.

Tragický incident sa odohral ešte v júli 2012, súd však vyniesol verdikt až začiatkom februára. Nezodpovedného mladíka, ktorý sa ku všetkému priznal, odsúdil na rok pobytu v nápravno-výchovnom ústave pre mladistvých. "Mohol som Vám udeliť aj vyšší trest, ale pre Vás je najväčším trestom to, že ste zabili, hoci nechtiac, svoju matku. A s tým budete musieť žiť do konca života," vyhlásil sudca David Ticehurst.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu