Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia zmena u Sakovej: Šéf letky ministerstva vnútra končí

Dalimír Pišťanský Zobraziť galériu (4)
Dalimír Pišťanský (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Na ministerstve vnútra sa v posledných dňoch udialo viacero zmien. Počas necelých dvoch týždňov skončili traja šéfovia. Podľa našich informácií skončil vedúci ďalšieho útvaru. Riaditeľ Leteckého útvaru ministerstva vnútra Dalimír Pišťanský končí. Rezort vnútra informáciu potvrdil.

Po prezidentovi Hasičského a záchranného zboru a šéfovi tlačového oddelenia odchádza aj šéf Leteckého útvaru MV SR Dalimír Pišťanský. Jeho meno sa skloňovalo v kauze údajného únosu vietnamského občana, v ktorom malo figurovať aj Slovensko. 

Šéf leteckého útvaru končí

Šéfom leteckého útvaru bude ešte necelý mesiac. „Dalimír Pišťanský končí k 1. 10. 2019 vo funkcií riaditeľa Leteckého útvaru MV SR na vlastnú žiadosť. Naďalej však zostane pilotom Leteckého útvaru,“ uviedol pre Topky hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov. Nie je jasné, prečo sa rozhodol odísť, ani kto ho nahradí. „V súčasnosti je predošlá odpoveď všetko čo v tejto veci vieme povedať,“ dodal rezort. 

Únos vietnamského občana

Meno Pišťanského sa spomínalo aj v kauze údajného únosu vietnamského občana. Organizáciu okolo odletu vietnamskej delegácie vládnym špeciálom totiž zabezpečovali dva policajné útvary - Úrad hraničnej a cudzineckej polície a Letecký útvar MV SR. Cudzineckej polícii šéfuje Ladislav Csémi, ktorý má blízke vzťahy s Mostom aj s Robertom Kaliňákom. V kauze sa spomínal aj šéf ochranky Peter Krajčirovič, ktorého Denisa Saková poslala na nútenú dovolenku. Nakoniec z postu šéfa ochranky odišiel. 

Skončil aj šéf tlačového odboru

Na ministerstve vnútra sa v posledných dňoch udialo viacero zmien. Na poste riaditeľa tlacového odboru skončila pravá ruka ministerky vnútra Jaroslav Taldík, ktorý sa s ňou roky pozná aj osobne, nielen po pracovnej stránke. Informoval o tom Nový čas. Ako šéf skončil 31. augusta. Taldík odôvodnil svoj odchod nedostatočnou komunikáciou medzi ministerkou a jej tlačovým odborom. Kolegom aj ministerke zaželal veľa úspechov. Taldíkovou náhradníčkou sa stala Katarína Kližanová Rýsová, ktorá pracovala aj ako šéfka komunikačného oddelenia strany Smer.

Denisa Saková a Jaroslav Taldík (v pozadí)
Zobraziť galériu (4)
Denisa Saková a Jaroslav Taldík (v pozadí)  (Zdroj: SITA/Radoslav Maťaš)

Vystriedali aj šéfa hasičského zboru

Zmeny nastali aj vo vedení Hasičského a záchranného zboru. Rovnako ako Pišťanský aj Alexander Nejedlý skončil na vlastnú žiadosť. Profesijnú kariéru vo funkcii prezidenta HaZZ sa rozhodol ukončiť po 35 rokoch minulý týždeň v pondelok. V budúcnosti sa chce podieľať na odbornej príprave a edukačnom procese príslušníkov a pracovníkov v celom integrovanom systéme. Novým riaditeľom sa stal Pavol Nereča, ktorého do funkcie ministerka vymenovala deň po odchode Nejedlého. 

Alexander Nejedlý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Facebook, Sme rodina)

Viac o téme: Ministerstvo vnútraDalimír PišťanskýLetecký útvar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu