Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Majetkové priznania ukázali, ako sa darí politikom finančne: Kiska priznal najvyššie príjmy

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

BRATISLAVA - Najvyššie príjmy spomedzi aktívnych politikov priznali exprezident Andrej Kiska, viac ako 480-tisíc eur, a predseda Národnej rady SR Andrej Danko, viac ako 250-tisíc eur.

Vyplýva to z majetkových priznaní politikov a verejných funkcionárov za rok 2018 zverejnených na webe NR SR. Rebríček zostavila platforma verejne.digital. Vedie ho člen Bankovej rady NBS Ľuboš Pástor (573 597 eur), zástupca štátu v Transpetrole Stanislav Rehuš (572 297 eur) a bývalý minister spravodlivosti a advokát Tomáš Borec (550 805 eur). Informoval o tom Matej Balog a Michal Malý z občianskeho združenia Chcemvediet.sk.

V prvej desiatke v rebríčku skončil bývalý prezident Andrej Kiska, bývalý minister hospodárstva Juraj Miškov, zástupca štátu v akciovej spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava Miroslav Obert, guvernér Národnej banky Slovenska Jozef Makúch, predseda Národnej rady SR Andrej Danko, bývalý minister vnútra Vladimír Palko a predseda Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo a bývalý poslanec za stranu SMER-SD Pavol Pavlis.

Priznávajú príjmy v rozpätí od 236 375 do 573 597 eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom 2017 z prvej desiatky vypadli poslanec za stranu SMER-SD a podpredseda NR SR Martin Glváč, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, bývalý minister vnútra a zdravotníctva Tomáš Drucker, bývalý minister vnútra Róbert Kaliňák a podpredseda predstavenstva TRANSPETROL, a.s Martin Ružinský.

Viac o téme: PoliticiPríjmyAndrej DankoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu