Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Nikdy som nebol Kiskov fanúšik, tvrdí poslanec Ján Podmanický

Poslanec NR SR Ján Podmanický (vpravo).
Poslanec NR SR Ján Podmanický (vpravo). (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska sa podľa krajského predseda Smeru v Žiline a poslanca NR SR Jána Podmanického rozhodol nekandidovať, lebo nevie dôveryhodne vysvetliť viaceré otázky zo svojej podnikateľskej éry.

Ako povedal Podmanický dnes, nikdy nebol fanúšikom Kisku a často mal k nemu veľmi kritický postoj. „Jeho obraz, ako úradujúcej hlavy štátu, som však mal vo svojej kancelárii, pretože si myslím, že hlava štátu si zaslúži elementárnu úctu každého z nás,“ zdôraznil.

Rozhodnutie Andreja Kisku podpredsedu hnutia Sme rodina Milana Krajniaka nekandidovať v budúcich prezidentských voľbách neprekvapilo. „Zaujímavé bude sledovať, ako si predstavuje svoje ďalšie účinkovanie v politike, ak v minulosti povedal, že nebude kandidovať v parlamentných voľbách,“ povedal Krajniak.

Podľa jeho straníckej kolegyne Adriany Pčolinskej prezidentské voľby v roku 2019 budú bez Andreja Kisku pravdepodobne napínavé. „Myslím si však, že prezident Kiska bude v parlamentných voľbách hlavnou postavou nového subjektu, aj keď asi o poslanecký post sa uchádzať nebude,“ uviedla.

Viac o téme: Ján PodmanickýAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu