Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Týmto jednoduchým trikom sa zbavíte otravného hmyzu: Stačí vám na to pár vecí, čo máte v domácnosti!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Blížiace sa letné mesiace prinášajú jednu z nevýhod a tou je otravný hmyz. Predtým ako však siahnete po chemických insekticídoch, vyskúšajte tento jednoduchý a ekologický trojzložkový sprej, ktorý odstráni osy z vášho domova.

Osy ako aj sršne sú veľmi nevítanými hosťami v dome. Otvorené okná dokorán, prípadne vôňa sladkého ich ľahko naláka dovnútra vašich domov. Práve vtedy by mohol byť tento jednoduchý ekologický spôsob nápomocný.

Deň Európy v bratislavskej Starej tržnici (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

K spreju potrebujete iba tri veci, ktoré máte bežne v domácnosti a ušetríte tak aj nejaké tie financie, informuje britský the Mirror. Na výrobu ekologického spreja budete potrebovať 25 kvapiek eukalyptového esenciálneho oleja, 25 kvapiek mätového esenciálneho oleja a niekoľko lyžičiek saponátu. Všetky ingrediencie stačí naliať spolu s horúcou vodou do prázdnej nádoby s rozprašovačom, zmes premiešať a potom už len aplikujte v prípade potreby. Dávajte si len pozor na izbové rastliny a povrchy, pretože esenciálne oleje môžu poškodiť váš nábytok.

Odborníci ale prišli aj s ďalším skvelým trikom, ktorý vás môže zbaviť aj múch. Tentokrát stačí zmiešať ocot a saponát. Ocot totižto priťahuje muchy, najmä ten jablčný a spolu so saponátom slúži ako lacná pasca na muchy. Najideálnejším spôsobom na miešanie a použitie v domácnosti je plytká miska. Naplňte ju jablčným octom, pridajte pár kvapiek saponátu na riad a tento „lapač“ umiestnite na miesta, kde sa u vás vyskytujú muchy čo najčastejšie. Vrch misky prekryte fóliou, do ktorej pomocou ihly alebo špendlíka prepichnete pár väčších otvorov a potom si už len užívajte bezstarostnú jar a leto bez otravného hmyzu.

Viac o téme: HmyzLetoInsekticídyTipy a triky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu