Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Šatník kráľovnej Alžbety ll. v znamení DÚHY: Milovala farby a… NEUVERÍTE, prečo ich nosila!

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (24)
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein, Pool, File, Alastair Grant )

LONDÝN - Vo štvrtok celý svet zasiahla smutná správa o tom, že vo veku 96 rokov zomrela kráľovná Alžbeta II. Panovníčka britskému trónu vládla neuveriteľných 70 rokov a k svojim ľuďom bola vždy oddaná a lojálna. Na verejnosti sa vždy prezentovala s veľkou noblesou a gráciou. A veľmi rada sa obliekala do výrazných farieb. Čo sa za tým skrývalo?

Nedávna smrť britskej kráľovnej Alžbety II. sa dotkla nielen Veľkej Británie. Jej Veličenstvo patrilo k významným osobnostiam a milovali ju rôzne generácie. Pre viacerých bola vzorom a preto jej odchod oplakáva celý svet. Viacerí sa zahalili do čiernej smútočnej farby.

Kráľovná Alžbeta II.
Zobraziť galériu (24)
Kráľovná Alžbeta II.  (Zdroj: TASR/AP/Alastair Grant)

No samotná kráľovna na sebe tmavé farby nosila veľmi sporadicky a radšej sa obliekala do žiarivých pastelových tónov. Milovala farby a vždy bola dokonale zladená v odtieňoch svojich módnych doplnkov. Azda nikdy na sebe nemala nohavice a vždy na verejnosti vystupovala v elegantných kostýmoch, ktoré doplnila či už rukavičkami, kabelkou alebo dáždnikom v rovnakom tóne.

Šatník kráľovnej Alžbety ll.
Zobraziť galériu (24)
 (Zdroj: SITA/AP)

Zaujímavosťou z jej šatníka je to, že nosila klobúk, vždy pri oficiálnej príležitosti a na hlave vystriedala vyše 5-tisíc modelov. Rovnako jej kabelka neslúžila len ako módny doplnok, ale taktiež, ako dorozumievací prostriedok. Tým, ako mala kabelku umiestnenú v ruke, dávala svojmu personálu tajné signály. Taktiež bola verná len jednej značke, čo sa týkalo výroby jej dáždnikov.

Alžbeta II., kráľovná Veľkej Británie
Zobraziť galériu (24)
Alžbeta II., kráľovná Veľkej Británie  (Zdroj: SITA)

Dokonca mala obľúbený len jeden druh modelu svojich topánok, ktoré boli vyrábané kráľovskou značkou Anello & Davide. Boli šité na mieru a z tej najjemnejšej teľacej kože. Kráľovná mala vraj aj svojho osobného, špeciálneho zamestnanca s rovnakou veľkosťou chodidla, ktorý jej nový pár vždy rozchodil.

Skutočne jej doplnky boli dokonalo zladené k zvyšku oblečenia, ktoré hýrilo farbami. Čo sa však skrývalo za tým, že najčastejšie nosila jasné a pestré farby? Nielenže ich mala rada, ako sme spomenuli vyššie, ale jej dúhový šatník mal aj svoj praktický dôvod. Jej snacha Sophie, hrabienka z Wassexu, kedysi toto malé tajomstvo prezradila.

„Musí vyniknúť, aby ľudia mohli hovoriť: Videl som kráľovnu. Nemôžme totiž zabudnúť, že keď sa niekde objaví, sú okolo davy ľudí. Kráľovná je malá a svoju výšku kompenzuje výraznými dúhovými farbami.“ Dokonca samotná káľovná potom povedala: „Nikdy si nemôžem zobrať béžovú farbu, pretože by nikto nepoznal, kto som,“ informoval Blesk.cz.

Naozaj chytré a do istej miery sa dá povedať, že aj prešpekulované rozhodnutie. Jej výsosť, tak vždy bezpochyby vynikla a nikdy sa nestratila, aj napriek svojej drobnej postave v dave. Práve naopak, všade, kde sa zjavila, bola neprehliadnuteľná a ľudia ju milovali. Navždy jej úprimný úsmev a pestrá škála outfitov zostane v našich spomienkach a srdciach.

Viac o téme: Kráľovná Alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu