Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO z osudného koncertu Milana Lasicu (†81): Takto si zaspieval naposledy... O pár minút neskôr zomrel!

Pozrite si posledné video Milana Lasicu (†81) Zobraziť galériu (6)
Pozrite si posledné video Milana Lasicu (†81) (Zdroj: KEy Art Agency)

BRATISLAVA - V nedeľu večer Slovensko zaplakalo. Do umeleckého neba odišiel famózny herec, humorista, spevák a textár - legendárny Milan Lasica (†81). Ten nečakane a náhle zomrel potom, čo odpadol priamo počas koncertu Bratislava Hot Serenaders v štúdiu L+S. A hoci sa ho zdravotníci zo všetkých síl snažili zachrániť, boj o jeho život prehrali.

K tragédii prišlo priamo na javisku po tom, čo ikonický umelec dospieval jednu zo svojich najznámejších piesní. Nevoľno mu prišlo počas klaňačky, a to priamo na pódiu. „Dospieval pesničku Ja som optimista v dobrej forme. Bola klaňačka asi dvakrát a naraz sa pomaly zosunul k zemi. Párkrát sa "vrátil" a hýbal očami, ale nezvládol to. Bohužiaľ, je to pravda,“ uviedol zdroj Denníka N. 

VIDEO Z osudného koncertu Milana Lasicu: Takto si zaspieval naposledy... O pár minút neskôr zomrel! (Zdroj: Peter Kiral)

Galéria: Milan Lasica

Tento muž sa podľa vlastných slov osobne podieľal na záchrane maestrovho života. „Bol som tam a spolu s kolegami sme podávali resuscitáciu, kým prišla záchranka. Bola to náhla porucha srdcového rytmu,” uviedol pre spomínaný portál. To, že príčinou smrti boli problémy so srdcom, potvrdil v pondelok poobede aj patológ Michal Palkovič, riaditeľ sekcie súdneho lekárstva a patologickej anatómie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Milan Lasica zomrel krátko po koncerte s orchestrom. Počas klaňačky odpadol, lekárom sa ho už nepodarilo zachrániť.
Zobraziť galériu (6)
Milan Lasica zomrel krátko po koncerte s orchestrom. Počas klaňačky odpadol, lekárom sa ho už nepodarilo zachrániť.  (Zdroj: Jan Zemiar)

„Tento prípad sme preskúmali a akýkoľvek súvis s očkovaním môžeme jednoznačne vylúčiť. Pán Lasica bol očkovaný 3. februára. So súhlasom jeho najbližšej rodiny môžeme zverejniť, že bol dlhodobo liečený na problémy so srdcom a zomrel na javisku z dôvodu zlyhania srdca,” uviedol Palkovič. 

Už včera sa na verejnosť dostali posledné zábery zosnulého Maestra, ktorý zomrel na milovanom javisku. Pár minút predtým ešte nič nenasvedčovalo tomu, že o chvíľku neskôr Slovensko príde o jednu z posledných žijúcich legiend. Sršal humorom, zdal sa byť vitálny a spev za sprievodu orchestra si užíval plnými dúškami. Ako vyzeralo posledné vystúpenie famózneho Milana Lasicu, si môžete pozrieť vyššie vo videu, ktoré na nedeľnom koncerte nakrútil slovenský hudobník Peter Kiral. 

Viac o téme: VideoZomrelMilan LasicaPosledný koncert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu