Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri tragickej streľbe zahynul mladý Jakub: FOTO Dvaja sú v kritickom stave, ozbrojeného muža zadržali

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Facebook)

HOROVCE - V noci sa v obci Horovce pri Púchove odohrala strašná tragédia. Na miestnej diskotéke v bare sa strieľalo. Na mieste bol jeden mŕtvy, dvaja skončili s priestrelom - jeden hlavy a druhý brucha. Strelec po útoku ušiel a boj ozbrojený. Polícia po ňom pátrala a muža zadržala v lese. Zbraň mal v nelegálnej držbe.

Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk a na sociálnej sieti ju neskôr potvrdila aj polícia. Miestna zábava, resp. diskotéka sa zmenila na tragédiu. Počas nej sa totiž malo v Horovciach strieľať. Jeden muž je mŕtvy. Ďalší skončil s priestrelom hlavy a tretí muž s priestrelom brucha. Obaja sú v kritickom stave v nemocnici.

Muž bol na úteku, polícia ho zadržala

Muži vo veku 19 a 20 rokov boli prevezeni do nemocníc. Do incidentu boli zapletení štyria muži. Strelec a traja ďalší sa pohádali. Útočník mal z miesta odísť a po chvíli sa na zábavu vrátil už so zbraňou a začal strieľať. 

Obeťou je mladý Jakub G. 

Pri tragickej streľbe zahynul
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Ďalší dvaja mladí muži bojujú v nemocnici o život. Ide O Martina E. a Jakuba G. 

Martin E.
Zobraziť galériu (7)
Martin E.  (Zdroj: Facebook)

Jakub G.
Zobraziť galériu (7)
Jakub G.  (Zdroj: Facebook)

Po streľbe z miesta ušiel a bol ozbrojený. Polícia zorganizovala pátraciu akciu, informovali o tom aj na sociálnej sieti. Muža neskôr zadržali. Polícia prípad streľby v bare vyšetruje. „Môžme potvrdiť, že jedna osoba je usmrtená a dve osoby sú zranené. Momentálne prebiehajú prvotné úkony. Daná vec je v štádiu vyšetrovania,“ informovala polícia.

Polícia intenzívne pátra po páchateľovi - Martin Cibik (36)

Pri tragickej streľbe zahynul
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Jeden mŕtvy, dvaja zranení

Výzvu na tiesňovú linku prijali záchranári o 3:45 ráno. „Na miesto sme vyslali záchranárov. Žiaľ, u jednej osoby musel lekár konštatovať smrť. Ďalšie dve osoby boli vo vážnom stave prevezené do nemocníc,“ uviedla pre Topky hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Na mieste zasahovali štyri posádky záchranárov, uviedla hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková. „Jeden pacient mal zranenia nezlučiteľné so životom, záchranárom sa ho aj napriek úsiliu nepodarilo oživiť. Dvaja muži boli v kritickom stave odovzdaní do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici,“ dodala Načiniaková.

Viac o téme: StreľbaPúchovHorovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu