Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Slovenskí mafiáni ako teroristi z al-Kájdy: Ukrývali tento arzenál zbraní!

Arzenál zbraní patril gangu sýkorovcov Zobraziť galériu (11)
Arzenál zbraní patril gangu sýkorovcov (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Policajti našli doposiaľ najväčší zbrojný arzenál podsvetia. Desiatky zbraní, granáty, strelivo a trhaviny sa podarilo nájsť v bratislavskej garáži a v plastových sudoch, ktoré boli zakopané pod záhradnou chatkou na Záhorí. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval policajný prezident Tibor Gašpar.

"Čo si ja pamätám, v policajnej histórii sa podarilo polícii zadržať najväčší arzenál zbraní, trhavín a rôznych výbušnín, ktorý bol nelegálne držaný a s najväčšou pravdepodobnosťou využívaný pre činnosť jednej z organizovaných skupín pôsobiacich na území mesta Bratislava," povedal Gašpar s tým, že ide o sýkorovcov. Z podporovania tejto zločineckej skupiny a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami obvinili Juraja H. "Zabezpečoval pozemky, priestory za účelom, aby sa tam mohli uskladniť a držať veci, ktoré súvisia so závažnou trestnou činnosťou," informoval Gašpar. Juraj H. mal tiež pre podsvetie zabezpečovať sledovanie vybraných ľudí.

Historicky najväčší zbrojný arzenál
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: polícia)

V garáži v Bratislave našli policajti podľa Gašpara 28 takzvaných puškových granátov, 16 ručných granátov, 12 pištolí, 24 kilogramov trhaviny, ktorú používajú baníci, 30 samopalov, osem iných pušiek, strieľajúce pero a sedem protipancierových zbraní. V zakopaných sudoch bolo 16 útočných pušiek, štyri brokovnice, päť samopalov, desať pištolí, dva revolvery, deväť protipancierových zbraní, 645 kusov rôzneho streliva, 240 kilogramov priemyselných trhavín, vrecko s plastickou hmotou, pravdepodobne ide o semtex.

Policajný prezident ďalej informoval, že v garáži robili policajti prehliadku 12 hodín a zaistili 158 stôp, záhradnú chatku a pozemok prehľadávali osem hodín a zaistili 77 stôp. Juraja H. chcela polícia stíhať väzobne, s čím sa podľa Gašpara stotožnil aj dozorujúci prokurátor, avšak sudca pre prípravné konanie návrhu nevyhovel.

Viac fotografií zadržaných zbraní nájdete v GALÉRII.

Historicky najväčší arzenál zbraní na Záhorí

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu