Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Opitého kamaráta nechali mŕtveho na medziposchodí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA/KOŠICE - Tragicky sa skončil opilecký ťah trojice mužov v Čiernej nad Tisou. Po spore pred dverami bytu nasledoval pád jedného z mužov zo schodov, kde ho ďalší dvaja nechali bez povšimnutia. V utorok ich obvinili z usmrtenia a neposkytnutia pomoci.

Ako uviedla polícia, k úmrtiu Jána B. (43) došlo v noci z 25. na 26. júna medzi druhým a tretím poschodím vo vchode obytného bloku na Školskej ulici v Čiernej nad Tisou (okr. Trebišov).

Lekár ako pravdepodobnú príčinu smrti určil vnútrolebečné poranenia a nariadil pitvu. Vyšetrovaním sa zistilo, že Ján B. okolo 02:00 po predchádzajúcej konzumácii alkoholických nápojov prišiel spolu s Ladislavom B. (37) a Bartolomejom B. (32) k obytnému bloku, pričom Ladislav B. vzal k sebe jeho bundu a kľúče, ktorými chcel odomknúť byt.

Ján sa však tomu bránil a nechcel dvojicu pustiť do bytu. Ladislav ho podľa polície lakťom odstrčil spred dverí, nasledoval pád na medziposchodie, kde zostal ležať na zemi. Pri páde utrpel poranenia, ktorým na mieste podľahol. Podarení kamaráti zatiaľ vošli dnu, Bartolomej zostal za dverami a Ladislav byt prehľadal. Potom ho zamkli a odišli popri ležiacom tele Jána, ktorému neposkytli pomoc.

Vyšetrovateľ ich obvinil z prečinov usmrtenia, porušovania domovej slobody a neposkytnutia pomoci, hrozí im väzenie až na tri roky. Ladislav B. skončil v cele policajného zaistenia s návrhom na vzatie do vyšetrovacej väzby, Bartolomeja budú stíhať na slobode. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu