Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Legendárny Depardieu (75) v rukách polície: Skončil ZA MREŽAMI!

Gérard Depardieu Zobraziť galériu (2)
Gérard Depardieu (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Francúzsky herec Gérard Depardieu bol dnes ráno zadržaný v súvislosti s obvinením zo sexuálneho napadnutia dvoch žien a je vo väzbe, uviedla agentúra AFP s odkazom na zdroje. Stanica BFM TV už skôr informovala, že 75-ročný herec bol predvolaný na výsluch v prípade dvoch žien, ktoré ho vinia zo sexuálneho napadnutia počas nakrúcania filmov v rokoch 2014 a 2021. Jeden z najznámejších francúzskych žijúcich hercov dlhodobo vinu odmieta.

Väzba podľa BFM TV začala dnes o 8:00. Zo zákona môže polícia podozrivého držať 24 hodín a prípadne väzbu predĺžiť na 48 hodín.

V marci podala na herca trestné oznámenie žena, podľa ktorej sa sexuálny útok stal v septembri 2021 pri nakrúcaní snímky Les volets verts (Zelené okenice), kde žena pracovala ako scénografka. Tvrdí, že ju Depardieu brutálne chytil za pás a dotýkal sa jej brucha a pŕs. Napadnutie prerušila hercova ochranka. Dnes 53-ročná žena tvrdí, že ju Depardieu zvieral "ohromnou silou" a po zvyšok natáčania ju urážal a hanlivo oslovoval.

Druhé obvinenie, ktoré je dnes podľa BFM TV tiež predmetom výsluchu na komisárstve v Paríži, sa týka udalosti, ktorá sa podľa výpovede ženy stalaina nakrúcaní krátkeho filmu Magicien et les Siamois (Kúzelník a Siamskí) v roku 2014. Vtedy 24-ročná asistentka si od herca vypočula explicitné sexuálne návrhy a Depardieu ju podľa nej obchytkával na intímnych miestach.

Podobné oznámenia podalo na Depardieua viac žien. Niektoré oznámenia francúzska justícia odložila, pretože boli premlčané.

Vlani v decembri sa herca v otvorenom liste zastalo zhruba šesť desiatok francúzskych umelcov. Medzi podpísanými je napríklad jeho herecký kolega Pierre Richard alebo speváčka a bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni. Umelci odsudzujú príval nenávisti, ktorý sa podľa nich na Depardieua zniesol napriek prezumpcii neviny, a píšu, že jeho odstrihnutie od sveta filmu by bolo smrťou umenia.

Gérard Depardieu
Zobraziť galériu (2)
Gérard Depardieu  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Gérard Depardieu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu