Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Túto Indiánku zbožňovali aj Slováci: Winnetouova sestra Nšo-či je MŔTVA!

Marie Versini ako krásna Nšo-či. Zobraziť galériu (3)
Marie Versini ako krásna Nšo-či.

FRANCÚZSKO - Už nie je medzi nami! Fanúšikov legendárnych mayoviek zasiahla smutná správa. A to, že nás navždy opustila francúzska herečka Marie Versini (†81). Tá sa do povedomia verejnosti vryla najmä ako predstaviteľka krásnej Nšo-či, ktorá bola sestrou náčelníka Apačov.

Smutnú správu o úmrtí herečky Marie Versini priniesol Bild, ktorému to potvrdili rodinní príslušníci. Herečku v posledných rokoch trápili viaceré zdravotné komplikácie. Tie pred dvoma rokmi odštartoval nešťastný pád u nej doma v byte. Predstaviteľka Nšo-či utŕžila niekoľko zlomenín a poranila si aj hlavu. 

Marie Versini
Zobraziť galériu (3)
Marie Versini

Vždy elegantná umelkyňa bola odkázaná na pomoc opatrovateliek. „Nič už nie je také, aké bolo kedysi,” uviedla v jednom z posledných rozhovorov herečka, ktorá bola od roku 1974 manželkou režiséra a spisovateľa menom Pierre Viallet. Ten zomrel v roku 2013, dvojica deti nemala. 

Marie Versini sa preslávila ako Winnetouova sestra.
Zobraziť galériu (3)
Marie Versini sa preslávila ako Winnetouova sestra.

Marie Versini bola poslednou žijúcou z hercov, ktorí vo winnetouovkách stvárnili ústredné postavy. V roku 1973, krátko po tom, ako oslávil 54. narodeniny, dostal Lex Barker - predstaviteľ Old Shatterhanda infarkt na ulici. 

Ako 86-ročný nás v roku 2015 navždy opustil aj Winnetou - Pierre Brice. Príčinou smrti bol zápal pľúc. Predstaviteľka jeho lásky Ribany - Karin Dor zomrela o dva roky neskôr. V čase smrti mala 79 rokov a zomrela v opatrovateľskom dome, kde sa podobne ako Marie Versini zotavovala po nešťastnom páde. 

Viac o téme: WinnetouMarie Versini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu