Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Evelyn v SMÚTKU: Prišla o milovanú osobu... Nedokázala o tom prehovoriť 4 mesiace!

Eva Evelen Kramerová
Eva Evelen Kramerová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Strata blízkej osoby nie je príjemnou záležitosťou. Svoje o tom vie aj Eva Evelyn Kramerová, ktorá o tom nedokázala prehovoriť 4 mesiace. Odhodlala sa až teraz...

Na vonok vždy usmievavá, no vo svojom vnútri zvádzala boj so smútkom. Reč je o komičke Evelyn, ktorá pred 4 mesiacmi prišla o milovanú babku. So stratou sa musela najprv vyrovnať a až teraz o tom dokázala prehovoriť.

Galéria: Eva Evelyn Kramerová

„Babka nám na Vianoce odišla. 20 rokov som neprišla o nikoho blízkeho a je ťažké to spracovať, nehovorila som o tom, akosi sa mi nedalo. Trúchlenie je zvláštny stav. Striedali sa mi nálady častejšie ako zvyčajne. Videla som ako sa môj mozog snažil vytesniť stratu, aby som bola schopná fungovať a zvládnuť pohreb, vidieť zarmútenú rodinu a nemôcť im v tom pomôcť. V takejto situácií “padá” na vás fakt, že niečo je naozaj definitívne a ja nemám rada definitíva hlavne, čo sa týka strát. Úzkosť z konečnosti asi to je… vhodný výber slov," uviedla.

„Moment, keď si uvedomíš… Nechytím ju za ruku, už mi nikdy nezavolá, už ma nikdy za nič "nesfúkne", že jej nebudem môcť povedať, ako ju ľúbim, to všetko vám dochádza postupne a trvá to dlho. Strieda sa plač a smiech kvôli milým spomienkam, ktoré ste v živote zažili. Pre Dedka to muselo byť ešte ťažšie… boli spolu 60 rokov. Zvládol to krásne. Odkedy babka nie je, trávim s ním takmer každú voľnú chvíľu, jazdím hore-dole na Oravu. On mi varí polievky a ja jemu zas moje “experimenty”, ktoré vždy skúsi len preto, že ma má rád. Ja viem, že každý vie, že smrť bolí, tak racionálne… ale prežiť to bola iná káva. Asi je to dobré, lebo sa tak učíme súcitu (takému naozajstnému)," dodala.

Táto strata ju naučila pár vecí, a to napríklad, že so smútkom sa dá žiť - časom je miernejší, že je život jedna záhada a môže sa zmeniť z minúty na minútu. „A tak žime najlepšie ako vieme, buďme k sebe dobrí, buďme pri ľuďoch, ktorí nás ľúbia a napĺňajú lebo hodnotné väzby, láska a blízkosť je to najviac… Všetko ostatné je na konci dňa úplne jedno," odkázala na záver.

Viac o téme: SmrťEva Evelen Kramerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu