Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Herec František Kovár dva roky po INFARKTE: TOTO je jeho najväčšia OBAVA!

František Kovár Zobraziť galériu (2)
František Kovár (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Slovenský herec František Kovár (77) prichádza na filmové plátna ako otec Richarda Autnera (32). Spoločné natáčanie si užívali, no jedna dramatická scéna preňho bola ako z jeho reálneho života. Pevne verí, že toto mu nehrozí.

Herec František Kovár dva roky po INFARKTE: TOTO je jeho najväčšia OBAVA! (Zdroj: TH)

Pred pár dňami sa konala premiéra filmu Spiaci účet režiséra Miloslava Luthera. Jedným z hercov tejto drámy je práve spomínaný František Kovár, ktorý si zahral po boku mladšieho kolegu Richarda Autnera. Umelec sa zúčastnil slávnostnej premiéry, tak sme sa ho spýtali na ich spoločné pôsobenie pred kamerou. A nielen to.

Galéria: Premiéra filmu Spiaci účet

„Rišo je skvelý herec. Poznáme sa z divadla... No výborne a mali sme tam zopár takých scén, keď sme sa aj istým spôsobom pochytili, ako otec so synom,“ poznamenal František pre Topky.sk. No ich vzájomné súperenie nebolo jediné, s čím sa musel vysporiadať. A veru prišlo aj na nemilú scénu, kedy jeho postava dostala infarkt.

Aj herec sám si vo svojom reálnom živote prešiel podobným nepríjemným zážitkom. Pred dvomi rokmi v relácii Záhady tela priznal, že prekonal tzv. netransmurálny infarkt, čo je strata minerálov v tele. „V noci som sa zobudil s tým, že som mal zvláštny sen. Ten spočíval v tom, že mi niekto naťahoval jednu ruku, potom druhú ruku a ja som cítil, že na hrudi sa mi niečo trhá. Na to som sa zobudil a išiel som na balkón, a tam som sa nadýchal vzduchu. Potom som si povedal, že manželka má na druhý deň veľa pacientov a išiel som spať do vedľajšej izby,” znela príhoda, ktorú v tom čase rozprával s úsmevom na tvári. 

„Ráno manželka otvorila izbu, pozrela sa na mňa a povedala mi, že som bledý, nech za ňou prídem do ambulancie. Tam mi zistili, že som mal v noci infarkt. Hneď telefonovala na JIS-ku, aby pre mňa prišiel zriadenec s vozíkom,” vysvetlil Kovár v relácii RTVS.

A práve v tejto súvislosti má obavy. „Dúfam, že to, čo sa odohráva... Lebo už sa párkrát stalo, že niektoré veci, ktoré sa odohrávajú na javisku či vo filme, sa potom odohrali aj v živote. Dúfam, že ma to nečaká aj v skutočnosti,“ dodal herec. My pevne veríme, že takéto scény bude zažívať len na pľaci a za celú redakciu mu prajeme pevné zdravie. Rozhovor s ním si môžete pozrieť vyššie.

Ferko Kovár s manželkou
Zobraziť galériu (2)
Ferko Kovár s manželkou  (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: František Kovár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu