Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

AKTUÁLNY zdravotný stav premiéra Fica! Nemocnica vydala stanovisko

(Zdroj: SITA/AP Photo/Denes Erdos)

BANSKÁ BYSTRICA - Začiatok nového týždňa s dobrými správami. Predseda vlády Robert Fico je stabilizovaný a klinicky sa zlepšuje. Oznámila to Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica vo svojom stanovisku po pondelkovom konzíliu.

"Po dnešnom konzíliu je pacientov stav stabilizovaný. Klinicky sa zlepšuje, komunikuje, zápalové parametre pomaly klesajú. Pán premiér zostáva naďalej v našej starostlivosti," oznámila banskobystrická nemocnica.

Ešte včera popoludní informoval minister obrany Robert Kaliňák spolu s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou, že sa im darí blížiť k pozitívnej prognóze. "Čo je veľmi dôležité, stav umožňuje regeneráciu. Pán premiér je pri vedomí, ale, samozrejme, so všetkými tými limitmi, ktoré takéto vážne zranenie reprezentuje," vyhlásil minister obrany. "Komunikácia s ním je limitovaná zranením. Stav premiéra je naďalej veľmi vážny a vyčerpanosť organizmu obrovská," povedal ešte v nedeľu popoludní Kaliňák. Najnovšia prognóza teda napovedá, že premiérov stav sa každým dňom zlepšuje.

archívne video

Premiér je mimo ohrozenia života, ale jeho stav je naďalej vážny (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Premiéra Roberta Fica vážne postrelil 71-ročný Juraj Cintula po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Polícia ho okamžite spacifikovala. Špecializovaný trestný súd ho v sobotu (18.5.) vzal do vyšetrovacej väzby.

Viac o téme: Zdravotný stavRobert FicoFakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu