Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Maturanti v nasledujúcich dňoch absolvujú internú časť maturitnej skúšky: Polícia dohliadne na bezpečnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Maturanti v nasledujúcich dňoch absolvujú internú časť maturitnej skúšky. Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Termíny určia jednotlivým stredným školám vo svojej pôsobnosti príslušné regionálne úrady školskej správy. "Opravný termín ústnej formy internej časti sa koná buď v septembri, alebo februári nasledujúceho školského roka," potvrdili z Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. Žiaci sa v tomto roku môžu prihlásiť na opravný termín do 28. júna.

archívne video

Maturanti v odbore cestovného ruchu absolvovali praktickú skúšku (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Internej časti maturitnej skúšky predchádzala v marci písomná časť, ktorú absolvovalo vyše 41-tisíc študentov. Pozostávala z testu a slohovej práce zo slovenského jazyka a literatúry, vybraného cudzieho jazyka a vyše 5 300 študentov absolvovalo test z matematiky. Písomne maturovali aj žiaci zo škôl národnostných menšín, a to zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry.

Polícia bude dohliadať na bezpečnosť škôl a pokojný priebeh maturít

Na pokojný priebeh maturitných skúšok bude dohliadať polícia. V okolí škôl zvýšila hliadkovú činnosť. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. "Na bezpečnosť škôl budú dohliadať ako policajti v uniformách, tak aj v civilnom oblečení. Konkrétne služba poriadkovej, dopravnej polície a aj služba kriminálnej polície," priblížila Bárdyová.

Maturanti v nasledujúcich dňoch absolvujú internú časť maturitnej skúšky. Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Viac o téme: MaturantiMaturitné skúškyInterná časť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu