Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

AKTUÁLNE Polícia obvinila atentátnika z Handlovej: Za útok na Fica mu hrozí doživotie

(Zdroj: Topky)

NITRA - Polícia vo štvrtok ráno obvinila 71-ročného Juraja Cintulu z úkladnej vraždy z pomsty na chránenej osobe v štádiu pokusu. Muž, ktorý v stredu v Handlovej vystrelil na premiéra Roberta Fica je aktuálne na Národnej kriminálnej agentúre v Nitre.

Za atentát hrozí mužovi 25 rokov až doživotie. Informuje o tom portál tvnoviny. Podľa informácií TV Markíza 71-ročný dôchodca povedal, že je hrdý na to, čo urobil.

Atentátnik nesúhlasí s politikou vlády (Zdroj: Tip čitateľa )

Polícia okamžite po streľbe zaistila okolie miesta činu a ochranka sa postarala o bezpečnosť ostatných členov vlády. Strelca muži zákona okamžite chytili. Podľa informácií TV Joj bol páchateľ celý deň na obvodnom oddelení v Handlovej, ktorého neskôr kukláči eskortovali priamo k jeho autu.

Na mieste prebiehali prísne bezpečnostné opatrenia. Auto najskôr prezrel služobný pes, či nenájde stopy po výbušninách a následne prišiel aj pyrotechnik, ktorý skontroloval kufor a prednú kapotu. Policajti mali totiž podozrenie, že tam môže byť nástražný, výbušný systém, čo sa nateraz nepotvrdilo. Zaistené auto mali potom prevážať do Žiaru nad Hronom.

Inšpekcia spustila kontrolu v súvislosti so zásahom policajtov

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) začal v súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom, ex offo. Inšpekcia tiež spustila kontrolu v súvislosti so zásahom policajtov Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií.

ATENTÁT na premiéra: Zábery streľby na Roberta Fica (Zdroj: Profimedia.sk/RTV Prievidza)

Viac o téme: AtentátRobert FicoNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu