Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Billa sťahuje z trhu obľúbenú pochutinu! Nie je vhodná pre ľudí, ukázala úradná kontrola

(Zdroj: SITA/Milan Illík)

BRATISLAVA - Po nebezpečnej fazuli z Tesca prichádza ďalší oznam o nevhodnej potravine. Štátna veterinárna a potravinová správa SR informovala o nevyhovujúcich jadrách vlašských orechov, ktoré sa predávali v Bille vo zvolenskej predajni. Spotrebitelia majú možnosť vrátiť tovar do predajne.

V rámci úradnej kontroly potravín odobrala Regionálna veterinárna a potravinová správa (RVPS) Zvolen úradnú vzorku v prevádzke BILLA vo Zvolene na senzorické skúšky. Išlo o "Jadrá vlašských orechov 200g" s krajinou pôvodu USA a označenín výrobnej dávky L-33923098 P8. Dátum minimálnej trvanlivosti mali do 5. 12. 2024 a vyrobené boli v Chorvátsku pre reťazec BILLA s.r.o., Bajkalská 19/A, 821 02 Bratislava.

"Vzorka bola nevhodná na ľudskú spotrebu pre neprijateľnú vôňu (cudzia, nepríjemná, po oxidácii) a chuť (cudzia, zvieravá, horká a po oxidácii). Tým bol porušený článok 14 ods.1 a ods. 2 písm. b) Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) č. 178/2022 z 28. januára 2002," informuje Štátna veterinárna potravinová správa. RVPS Zvolen uložila opatrenia na mieste a to informovať spotrebiteľov formou vývesky o možnosti vrátenia nevyhovujúceho výrobku.

Viac o téme: BillaNevyhovujúce potraviny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu