Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Minister vnútra debatoval u známeho konšpirátora! Na krku má zatykač a je v pátraní

Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (3)
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, MV SR)

BRATISLAVA – Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) vystúpil v jednej relácii s Danielom Bombicom, ktorý je v online priestore známy ako Danny Kollár. Ten okrem toho, že je označovaný za konšpirátora a extrémistu, do dnešného dňa figuruje v pátraní na oficiálnej stránke rezortu vnútra a na krku má niekoľko zatykačov.

Na účasť ministra vnútra v relácii s kontroverznou osobnosťou internetovej scény upozornil bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak. „Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vystúpil v relácii s medzinárodne hľadanou osobou, na ktorú sú vydané tri zatýkacie rozkazy pre niekoľko trestných činov a o ktorej extradícii na Slovensko rozhodne britský súd koncom marca. S antisemitom, ktorého vyšetrujú ministrovi podriadení policajti na NAKA," napísal na sociálnej sieti Facebook.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok odpovedá na otázky o nehode Andreja Danka a o úniku informácií z Ústavného súdu SR (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„S extrémistom, ktorý v roku 2021 zverejnil mená radových policajtov a súkromnú adresu jedného z nich len preto, že zakročili voči agresívnej skupine v potravinách. Jeden z policajtov bol počas zákroku zranený, následne kvôli tejto osobe s monitorovacím náramkom na nohe čelil internetovej šikane,“ pokračuje. „Vyškerený do kamery sa nechá uviesť medzinárodne hľadanou osobou, ktorá útočila na radových policajtov, odpovedá na jej otázky, akoby sa nič nedialo, odkrýva plány zmien v rezorte i v Policajnom zbore,“ hromži Spišiak.

Minister vnútra debatoval u
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MV SR)

Daniel Bombic v pátraní po osobách a je na neho vydaný zatykač. Bombic na sociálnych sieťach, najmä prostredníctvom siete Telegram, šíri rôzne konšpiračné teórie o údajnom novom svetovom poriadku či vplyve sionistov. Počas pandémie tiež šíril rôzne konšpiračné teórie týkajúce sa ochorenia covid-19 a očkovania. Prezentuje sa tiež schvaľovaním vojny na Ukrajine. Aktuálne by sa mal nachádzať vo Veľkej Británii. Koncom marca by malo v Londýne prebehnúť extradičné konanie a britský súd rozhodne, či bude Bombic vydaný na Slovensko.

Šutaj Eštok nie je prvý slovenský politik, ktorý bol s Bombicom v relácii. V minulosti ešte pred parlamentnými voľbami 2023 v jeho relácii vystúpil napríklad Robert Kaliňák či Robert Fico. Predseda SNS Andrej Danko sa s ním zasa stretol v Londýne.

S otázkami sme sa obrátili aj na ministerstvo vnútra. Rezort nereagoval.

Viac o téme: RozhovorMatúš Šutaj EštokDanny KollárDaniel Bombic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu