Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

VOĽBY 2023 Veľký volebný prieskum: Hlasujte v našej ANKETE a ukážte, ako budete voliť

(Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA – Do predčasných parlamentných volieb zostáva presne týždeň. Už takto v sobotu 30. septembra sa o 7.00 ráno otvoria volebné miestnosti a vy budete mať možnosť vybrať si celkovo z 24 politických strán a jednej koalície. V našej simulácii však môžete dať svoje preferencie najavo už dnes. Zapojte sa do našej ankety a ukážte aj vy, ako môžu dopadnúť voľby.

Volebné miestnosti sa 30. septembra otvoria o 7. hodine ráno a svoje brány zatvoria o 22. hodine. Voliť sa bude v  5 996 volebných okrskoch. Každý volič volí v mieste trvalého bydliska, avšak ak tam v deň konania volieb byť nemôžete, môžete stále v úradných hodinách požiadať obec, kde máte trvalý pobyt. o vydanie hlasovacieho preukazu. Túto možnosť máte až do piatka 29. septembra. Obec vám ho vydá bezodkladne. Voliť s takýmto preukazom potom môžete kdekoľvek na Slovensku.

Vybrať si môžete z 24 politických strán a jednej koalície. V rámci nich máte potom následne možnosť udeliť štyri preferenčné hlasy tak, že zakrúžkujete čísla daných kandidátov. Dávajte si pozor – nemusíte zakrúžkovať žiadneho kandidáta, alebo ich môžete zakrúžkovať aj menej ako štyroch, nie však viac. Pokiaľ by ste dali päť a viac krúžkov, strana síce váš hlas dostane, ale už nie žiaden z vybraných kandidátov.

Prvé priebežné neoficiálne výsledky bude Štatistický úrad SR zverejňovať až po zatvorení všetkých volebných miestností.

HLASUJTE V NAŠEJ ANKETE

 

 

 

Viac o téme: Voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu