Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovenskí branci po rokoch končia! Štipľavý odkaz od Naďa: Rozobrali sme vás ako lego

Slovenskí branci Zobraziť galériu (2)
Slovenskí branci (Zdroj: FB/slovenskí branci)

BRATISLAVA - Polovojenská organizácia, ktorá pôsobila na Slovensku 10 rokov, končí. Slovenskí branci to oznámili na sociálnej sieti v utorok večer. Jej členovia mali od začiatku blízko ku krajnej pravici Slovenskému Hnutiu Obrody.

Slovenskí branci na sociálnej sieti oznámili v utorok večer koniec organizácie. Dôvod však neuviedli. "Po 10 rokoch činnosti nastal konečne ten správny čas, kedy sme sa rozhodli posunúť sa ďalej. Slovenskí Branci preto končia. Nie nekončíme porazení ale plní krásnych spomienok, kontaktov, priateľov, a hlavne skutkov ktoré sme vykonali. Vďaka vašej podpore sme vytvorili, napriek všetkým okolnostiam ktoré skutočne neboli priaznivé, jeden úžasný projekt. Napriek počiatočným nulovým skúsenostiam, žiadnym financiám či nejakého zázemia sme len na základe ochoty pracovať, vybudovali na Slovensku domobranu. Áno chyby sa robili, lebo učili sme sa za pochodu. Dnes však pozeráme na náš projekt s hrdosťou, lebo za nami neostali len reči a frázy, za nami stáli a stoja hlavne skutky," napísali. 

Slovenskí Branci alebo Slovenskí branci bola neregistrovaná polovojenská organizácia, ktorá pôsobila na Slovensku od roku 2012. Organizácia bola založená ako neregistrovaný telesno-branný klub a od apríla 2016 jej aktivity zastrešovalo občianske združenie NAŠA VLASŤ JE BUDÚCNOSŤ, ktoré SB označovali ako svoje „civilné oddelenie“. Organizácia spolupracovala so slovenskou pobočkou Nočných vlkov, ruského motorkárskeho klubu a neoficiálne polovojenskej organizácie ruskej vlády. Slovenskí branci mali približne 200 členov. 

archívne video

Policajti v Sobranciach

Odkaz od ministra Naďa

Štát dlhodobo označoval slovenských brancov za bezpečnostnú hrozbu. Organizácia sa zastávala Putinovho Ruska a kritizovala Západ aj Európsku úniu. Mobilizovali pred migrantmi, varovali pred Dúhovými pochodmi, dlhodobo osočujú prozápadných politikov, ale aj médiá či mimovládky. 

K ukončeniu organizácie sa priamo pod ich príspevkom vyjadril aj minister obrany Jaroslav Naď. "Tak ale toto je preveliká tragédia! Vždy ma bavilo dozvedieť sa kopec srandy, ako to u vás prebieha a ako sa vám “darí” a čo máte nové a tak. Mnohé “mimoriadne úspešné” medzinárodné cvičenia s desiatimi účastníkmi, aj niekoľko nehnuteľností ste zadarmo ľuďom opravili z ruín na vaše “sídlo”, aby vás potom vykopli preč (pozdravujem najmä rodinu Čarnogurských, parádne vás okašlali, klobúk dole)," napísal uštipačne Naď. 

Slovenskí branci po rokoch
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Vaši “inštruktori” mali reči plné antiamerikanizmu, aby teraz zarábali americké doláre v Iraku ako kontraktori amerických firiem a pod. Váš führer sa s každým rozhádal, lebo nedokázal strpieť nikoho, kto mal IQ aspoň nad 100 a bol tak inteligentnejší ako on. Jednoducho kopec srandy bolo s vami chlapci. No nakoniec sme vás jednoducho rozobrali ako lego. Mier s Vami," dodal minister. 

Viac o téme: OrganizáciaDomobranaSlovenskí branciJaroslav Naď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu